Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ženě ve Zlíně vyoperovali 36 kg těžký nádor! Zákrok trval 7 hodin

Sedmačtyřicetileté pacientce vyoperovali lékaři ve Zlíně nádor o váze 36 kilogramů.
Sedmačtyřicetileté pacientce vyoperovali lékaři ve Zlíně nádor o váze 36 kilogramů.  (Autor: Reprofoto ČT)
Autor: lm, ČTK - 
8. ledna 2014
22:55

Čeští chirurgové se znovu vyznamenali! Sedmačtyřicetileté pacientce vyoperovali lékaři ve Zlíně nádor o váze 36 kilogramů. Pacientka se po komplikovaném zákroku v Krajské nemocnici Tomáše Bati již třetí týden zotavuje.

Nádor měl více než metrový obvod. Lékaři nechápou, proč žena nevyhledala dříve lékařskou pomoc, roky se lékařům vyhýbala a své potíže tajila. "Je divné, že rodina a okolí nebylo schopno reagovat na to, co se s paní děje, protože ona už jen váhou svého tumoru byla připoutána na lůžko a nemohla žít normálním životem," řekl České televizi primář chirurgie nemocnice T. Bati Jiří Klein.

Operace trvala sedm hodin, pacientka silně krvácela a lékaři jí museli podat 25 transfuzí krve a 20 jednotek plazmy. Břicho ženy museli otevřít ještě jednou, pak teprve krvácení ustalo.

Hovořit o dlouhodobých vyhlídkách je podle gynekologa zlínské nemocnice Zdeňka Adamíka v současné době předčasné. "Ale už ten zákrok samotný pro celkový stav té ženy byl velice důležitý, řekl ČT.

Zlínští lékaři chtějí výjimečný případ odborně publikovat až po důkladném prozkoumání nádoru. Už teď jsou si jistí, že nic podobného neřešili lékaři v Evropě či Spojených státech.

abvydavatelstvi ( 10. ledna 2014 12:26 )

Mělo by se zakládat víc kozích farem a čerstvé kozí mléko prodávat v mléčných automatech jako na Slovensku.... a z odpoledniho dojeni dělat sýry ... Problém je ten že kozí mléko michaji raní s odpoledním a potom je to cítit... lidem nechutna... čerstvé kozí mléko má vynikající chuť a je lehce stravitelné...

abvydavatelstvi ( 10. ledna 2014 12:21 )

Kozí mléko samo o sobě je syté... když se pije ve ve větším množství tak nahradí hodně živin... při rakovině se nesmí jist maso a žádné uzeniny... musí se jist co nejvíc zeleniny a ovoce .... samé lehce stravitelné jídla... polévky v menším množství jist můžete... různé ovesne kaše.. atd ...aby se tělo co nejdřív zbavilo chemie... a tvořily se Nové zdravé buňky... čerstvé kozí mléko rychle posiluje imunitiu a tělo je tak odolné s nemocí bojovat...

dobrotka ( 10. ledna 2014 03:59 )

Kdyz o te nemocne zene doktori vubec nevedeli, tak jak se mohlo jednat o zbabelost doktoru??? Promin, ale naprosto hloupy nazor

dobrotka ( 10. ledna 2014 03:56 )

Ano, piju kozi mleko. Bohuzel jenom to, co sezenu v obchode. Ale alespon neco

valentinar ( 9. ledna 2014 16:39 )

KOzí mléko a vařenou stravu vynechat? Jak jako? Jedl studenou kuchyni , rohlíky chleba a zapíjel to kozím mlíkem?

Zobrazit celou diskusi