Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Atomová hrozba: V popelářském voze našli radioaktivní pleny!

V popelářském vozu našli odborníci pleny zamořené radioaktivním jódem.
V popelářském vozu našli odborníci pleny zamořené radioaktivním jódem.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
9. ledna 2014
23:01

Nejenom, že neskutečně zapáchaly, ale byly skutečně životu nebezpečné! Odborníci na biologickou hrozbu v oblecích museli v rakouském Linci zasahovat u popelářského vozu, který představoval radioaktivní hrozbu. Nalezeny v něm byly nebezpečné pleny!

Když se experti v Linci přibližovali k popelářskému vozu, u kterého ukazoval Geigerův-Müllerův počítač nadměrné radioaktivní hodnoty, ještě netušili, co je vyzařuje. A překvapení to bylo skutečně stejně velké jako zapáchající.

Jakmile totiž otevřeli odborníci popelářský vůz, vyvalil se neskutečný fekální zápach. Radioaktivita totiž vyzařovala z tuctu použitých plen pro dospělé, které pocházely z nemocnice.

Kontaminovány byly radioaktivním jódem, který pacienti polykají při některých ozdravných procedurách. Podle velitele jednotky Dietera Jonase nebyl při zásahu nikdo v ohrožení.

Pleny budou nebezpečné ještě osm dní, než úroveň radioaktivity klesne na zdraví neohrožující stupeň. Do té doby musí vůz zůstat v ocelovém kontejneru.

siroky11 ( 10. ledna 2014 04:29 )

No a právě ti Schwancenberkovi rakušáci bojující neustále proti naší jaderné elektrárně nyní mohou cosi žvanit. Takový bor.del není ani u nás, aby se válel radioaktivní odpad na ulici.Ať si nejdříve "uklidí" doma - magoři !

Zobrazit celou diskusi