Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Arafat byl otráven: V jeho kostech se našlo radioaktivní polonium!

Autor: shp, ČTK - 
6. listopadu 2013
19:15

Někdejší palestinský vůdce Jásir Arafat byl otráven! K takovému výsledku došli švýcarští vědci, když v jeho těle našli dávky jedovatého polonia přesahující osmnáctkrát běžnou úroveň. Arafat zemřel v roce 2004. Vdova Suha vždy tvrdila, že byl otráven...

Ve zprávě, která má 108 stránek, stojí, že v Arafatových žebrech a a pánevních kostech bylo nepřiměřené množství polonia. Zpráva je výsledek analýzy provedené v Lausannském ústavu radiofyziky. Tamní experti měli k dispozici vzorky odebrané z Arafatových ostatků loni v listopadu. Kromě Švýcarů je zkoumali také týmy ruských a francouzských expertů.

Detektiv: Arafat byl otráven!

Al-Džazíra se s výsledkem expertizy obrátila na britského forenzního odborníka a penzionovaného detektiva Davea Barcleyho. Ten je přesvědčen, že byl Arafat zavražděn. „Jásir Arafat zemřel na následky otravy poloniem. Našli jsme zbraň, která ho zabila. Nevíme, kdo z ní vystřelil. V Arafatových žebrech bylo polonium v hodnotách 900 milibekerelů. To je 18krát nebo 36 krát více než průměr, podle toho, z jaké literatury vycházíme,“ řekl Barcley.

Polonium bylo i v Arafatových věcech

Švýcarská zpráva je zaměřena výhradně na to, co Arafata zabilo, neřeší otázku viníka ani to, zda šlo o úmyslné nebo neúmyslné zabití. „Odhalujeme zde skutečný zločin, politickou vraždu,“ řekla Suha Arafat. Právě Al-Džazíra loni znovu otevřela otázku příčiny Arafatova úmrtí, když tvrdila, že izotopy radioaktivní látky se našly na Arafatových osobních věcech, které dala k analýze Suha Arafat.

Oficiální zpráva hovořila o rozpadu krvinek

Arafat byl hospitalizován v říjnu 2004 v Percy u Paříže kvůli bolestem břicha. Zemřel 11. listopadu ve věku 75 let. Vdova po něm Suha tehdy nežádala o provedení pitvy, loni však vznesla ve Francii obvinění proti neznámému pachateli z vraždy a vyžádala si také prozkoumání ostatků. Podle oficiální lékařské zprávy byl příčinou smrti rozpad červených krvinek.

Co je polonium?

Polonium je nestabilní radioaktivní prvek. Je členem uran-radiové řady a v přírodě se proto vyskytuje v přítomnosti uranových rud. Právě z uranové rudy bylo polonium poprvé získáno jako elementární prvek, přestože se jeho koncentrace pohybuje v množství 0,1 mg na tunu. Polonium se také nachází v cigaretách. Nadměrné množství látky v těle je smrtelné.

vejkyt ( 7. listopadu 2013 16:34 )

blábolíš tu nesmysly ale klidně pokračuj mě to nevadí znovu říkám zjisti si celou tamní historii a ne jen to co se ti hodí do krámu . židé samozřejmě legálně vykupovali půdu od domorodců a ti se jí zcela dobrovolně vzdávali (co taky s pouští že) později se to domorodcům přestalo líbit a ke konfliktům začlo docházet ale z obou stran (muslimové útočili na židy kteří ale svou půdu legálně koupili a konflikt byl na světě) napsals: domorodým Američanům, tam kde žijí a pokud ještě žijí, byla půda navrácena, stejné je to i v Austrálii - chytrolíne = takže tam kde žijí palestinci, jak jim říkáš, tak tam jim byla vybudována rezervace přesně jako v Americe takže je to zcela dle tvé představy.

japos22 ( 7. listopadu 2013 15:35 )

To si pleteš s Amerikou. Židi nic nekupovali, v zemi probíhal konflikt a Židi arabské obyvatele cíleně zastrašovali a vyháněli a docházelo i k masakrům - děláš chytrýho a nevíš vůbec nic, což z tvých blábolů vyplývá zcela zřetelně, srovnáváš naprosto nesrovnatelné, a domorodým Američanům, tam kde žijí a pokud ještě žijí, byla půda navrácena, stejné je to i v Austrálii - chytrolíne

vejkyt ( 7. listopadu 2013 15:21 )

legálně se tam přistěhovali, koupili od domorodců půdu a vybudovali prosperující stát z pouště. vaší logikou by měli všichni nedomorodý Američani jak z jihu tak ze severu okamžitě opustit zemi a vrátit ji domorodcům... nebo slovani předat keltům atd vždyť tam spokojeně žili dřív, že

japos22 ( 7. listopadu 2013 15:05 )

Ty sis asi nevšiml, že tam žili spokojeně a bez problémů, než se tam vecpali Židi po 2. světové válce a vytlačili původní obyvatele, z nichž někteří pak strávili většinu života ve stanech.

vejkyt ( 7. listopadu 2013 12:41 )

odpornej terorista co dostal Nobelovu cenu míru, nic imbecilnějšího snad už není on a jemu podobní teroristi vytvořil fiktivní národ Palestinců dříve označovaných za Jordánce a prachy ze západu se jim jen sypou... jen hlupák co nezná tamní historii jim na to divadlo skočí.

Zobrazit celou diskusi