Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Veronika (29) z Brna vysvětluje Blesku: Proč chci letět umřít na Mars!

Aby Veronika ještě zvýšila své šance, rozhodla se výrazně zhubnout.
Aby Veronika ještě zvýšila své šance, rozhodla se výrazně zhubnout.  (Autor: Blesk – Ondřej Požár)
Autor: op, lmk - 
4. ledna 2014
05:00

Tak ne jen jedna, ale dokonce dvě Češky mají pořád naději, že vyrazí zemřít na Mars! Vyrozumění o zařazení mezi 1058 finalistů soutěže o jednosměrný (!) let na rudou planetu dorazilo vedle Lucy (24) ze středních Čech také manažerce Veronice P. (29) z Brna!

Sympatická dlouhovláska s brýlemi se přihlásila do soutěže v Nizozemsku proto, že se vždycky zajímala o vesmír a má ráda sci-fi . Proč se ale rozhodla obětovat život?

„Láká mě účast v projektu, který chce posunout lidstvo dopředu,“ objasňuje absolventka filozofické fakulty v oboru anglistika. „Láká mě pobyt na Marsu, vždyť kdo se kdy dostane na jinou planetu?! Neváhala jsem ani minutu, byla to šance mého života!“ říká se zjevným nadšením.

Hubne do rakety

Veronika, která nechce prozradit příjmení, už začala s budováním fyzické kondice a pustila se nedávno do běhání, aby do výběrového pohovoru výrazně zhubla.

„To možná bylo pro pořadatele znamení, že jsem na sobě ochotná pracovat, a zřejmě i proto jsem se dostala dál. Jsem připravená i na o s m let pobytu ve výcvikovém středisku,“ uvedla.

Děti? Až tam…

Celou tu věc bere smrtelně vážně a je ochotna mu obětovat, vše, co na Zemi má.

I manželství! „Manžel mě podporuje. Prostě bych ho opustila. Stejně jako rodiče, bratra a všechny, kdo nám byli nedávno na svatbě,“ říká skálopevně. A děti? „Myslím, že se počítá s tím, že je budeme mít tam...“

Video  Veronika se připravuje na další výběrové kolo  - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

bre-burda ( 13. dubna 2015 21:45 )

Marmaris: S kým se ta Těreškovová ve vesmíru asi měla množit? S robertkem, nebo svíčkou? Jo, vlastně už vím, grupáč s UFOny. Tuto mladou dámu bych poslal, bez možnosti návratu, na objevování blázince. Tam jedině patří. Vědátorka.

marmaris ( 5. ledna 2014 02:05 )

U takovehoto typu expedice je uplne jedno, kdy se zacnou mnozit, protoze vsem je predem jasne, jak to dopadne. Nejdulezitejsi je presne to, co ona manazerka, zrejme i tvoje, rekla. Experiment a sbirani vedeckych dat v novem terenu, o tom to je. Ta holka je chytrejsi nez vy vsichni dohromady v teto vsive diskusi. O pokrok jde predevsim. Vse ostatni neni podstatne. Uz vam to konecne doslo, ze ta holka ma neuveritelnou odvahu a vsechny vas strci do kapsy, degeni?

cervusat ( 5. ledna 2014 00:59 )

to bylo na tebe, nebo jak to tady funguje

cervusat ( 5. ledna 2014 00:57 )

ty umis nemecky, jo?

marmaris ( 4. ledna 2014 22:24 )

Ty neznas experimentalni pokusy s mnozemim behem letu u Tereskovove? Tak to te lituju degene. Nauc se rusky, ziskej propustku do vedecke knihovny v Moskve a pokud mas narok na status vedeckeho pracovnika jako ja, pak se to dozvis, ovsem opet v rustine, degene. Ale ocenuji tvuj pristup, ze celkovou situaci nehodnotis pouze z pozice sobeckeho samciho ega, ktere povazuje zenu za chodici pohlavi a majetek muze, takze jsi schopen i pochopit tu vec, ze ona zena dokaze i premyslet a vzdelavat se. Ale dal jsi asi zatim nedospel. I presto velke plus.

Zobrazit celou diskusi