Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Deset let od vraždy v Kmetiněvsi: Vrah běhá na svobodě, víme kde!

Je tomu deset let od vraždy Barunky.
Je tomu deset let od vraždy Barunky.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: kon, geok - 
1. ledna 2014
17:58

Odporná vražda v Kmetiněvsi na Kladensku před deseti lety zahýbala Českem. Tehdy dvanáctiletý Robin P. zabil 1. ledna spolužačku Báru N. (†13). Mrtvou pak znásilnil. Soud ho sice poslal na léčení, ale on je teď na svobodě. Blesk ho vypátral. Podle zákona ale nemůže ukázat jeho tvář!

Vražda se stala na Nový rok kolem 17. hodiny. Dívka šla od kamarádky z blízkého Hospozína domů do Kmetiněvsi. Tam ale nedošla. Cestou potkala Robina, jehož znala odmalička. O půl roku mladší spolužák nebohou dívku pobodal nožem do tváře. Pak ji i znásilnil. „O soulož se před vraždou nepokusil. Zdálo se mu to příliš riskantní, i když by to bylo podle jeho slov víc vzrušující,“ popsal hrůzný čin Jiří Švarc, primář psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Notorický útěkář

Tam strávil dva roky, pak putoval do ústavu na pražském Klíčově, kde se vyučil kuchařem. Byl to ale notorický útěkář. Podle informací Blesku se mu povedlo během jedenácti měsíců třicetkrát prchnout! Vždy to bylo na chvíli. Když mu padlo 19 let, ústav opustil a od té doby žije na vlastní pěst.

Blesku se podařilo vypátrat, že se dnes dvaadvacetiletý vrah přejmenoval na Roberta P. (má i jiné příjmení, ovšem iniciály R. P. zůstaly). Vloni se nastěhoval k přítelkyni Petře P. (25). Jen pouhý kilometr od ústavu! V bytě na Proseku žije společně s jejím bratrem. „A není to svatoušek. Se zákonem má pořád potíže. Ale pokaždé se vyhne kriminálu,“ tvrdí zdroj Blesku, který Robina, jak mu i nadále přátelé říkají, velmi dobře zná.

Vraha prozradila DNA 

Jediná stopa, kterou měli policisté při objasňování brutální vraždy Barbory N., byly biologické vzorky na jejích nehtech. Obyvatelé Kmetiněvsi starší patnácti let tehdy dobrovolně podstoupili tzv. test DNA. „Vzorky se s nikým ale neshodovaly, a tak se nakonec braly i čtrnáctiletým a následně třináctiletým dětem. Celkem jich bylo asi 700,“ řekl Blesku starosta Luděk Kvapil s tím, že Robinův vzorek měl číslo 632.

K hrobu přišla matka i babička

Před deseti lety se celé rodině obrátil život naruby. Přišli o milovanou dceru Barunku. Od té doby chodí příbuzní neustále k hrobu. „Prakticky jsem tu každý den,“ řekla včera Blesku maminka, která byla zapálit svíčku i včera, v den výročí. „Je to deset let. Vraha nikdo nepotrestal. Už s tím nejde nic dělat,“ povzdechla si. O úpravu hrobu se stará společně s Bářinou babičkou, která rovněž přišla už během včerejšího dopoledne.

Více ve vydání Blesku 2.1. 2014

beruna ( 2. ledna 2014 17:59 )

To by se mělo udělat všem sadistickým vrahům a sexuálním násilníkům - jenomže to by zas vyvolalo mezinárodní protesty, že se chudáčkům vrahům upírají jejich lidská práva... - Jako by se sami už z lidské společnosti nevyřadili.

popocatepetl ( 2. ledna 2014 12:52 )

Doplněk: obě přepadení se stala na Proseku.

popocatepetl ( 2. ledna 2014 12:50 )

Myslím, že tuto smutnou hypotézu má řada lidí.

popocatepetl ( 2. ledna 2014 12:49 )

jenže když ho nevydají, budou mafie působící na území Česka vědět, že stačí najmout na nejšpinavější práci Američana a zajistit, aby se z dosahu policie zemí EU dostal rychleji, než na něho bude vydán mezinárodní zatykač. To si nemůžeme přát, takže nezbývá než doufat, že ho vydají. O doživotní živení se asi nemusíte bát, tyhle věci probíhají tak, že země, jejímž občanem odsouzený je, časem požádá o jeho vydání k odpykání zbytku trestu v jeho domovině, a Česko by ho asi vydalo. takže by se stejně dostal do amerického vězení, do kterého takto nemůže (teď je jen ve vazbě).

popocatepetl ( 2. ledna 2014 12:46 )

No kéž by důvodem průtahů bylo proklepnutí, zda něco podobného nespáchal doma, a ne průtahy jeho (prý samozvaného) právníka, který doufá, že si títmo případem získá pokračování své poměrně bohaté mediální kariéry (a přes ni více klientů, smlouvy na knihy apod.)

Zobrazit celou diskusi