Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Akční honička s policií v Plzni: Spolujezdkyně (†24) uprchlíka zahynula!

Autor: shp, ČTK - 
28. prosince 2013
15:55

Plzeň dnes zažila automobilovou honičku jako z akčního filmu. Vůz, který pronásledovali policisté, se při ní nakonec vyboural. Spolujezdkyně (†24) uprchlíka (32), který byl při bouračce zraněn, na místě zemřela. A to vše jenom kvůli kradenému benzinu!

"Řidič felicie vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení, vozidlo uvedl do smyku, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Peugeot 306, následně se felicia odrazila ke stojícímu služebnímu vozu policie, jehož hlídka prováděla běžný výkon služby,“ upřesnila pro Blesk.cz mluvčí policie Dagmar Jiroušková, jak k nehodě došlo.

Nehoda se stala kolem 14:30 ve Vejprnické ulici. „Podle prvních informací řidič vozu Škoda Felicia natankoval u pumpy a ujel bez placení. Vozidlo pak pronásledovalo několik policejních aut. Nakonec došlo ve Vejprnické ulici k nehodě,“ dodala Jiroušková.

Podle svědka, který policii nahlásil krádež pohonných hmot, řidič felicie najížděl na obsluhu čerpací stanice. Policie ulici v okolí nehody uzavřela. Dopravu policisté odklánějí od Vejprnic a Skvrňan.

Záchranná služba z místa odvezla čtyři zraněné. "Jeden z nich byl převezen na urgentní oddělení, ostatní na běžné oddělení nemocnice. Zraněný policista utrpěl méně závažné zranění," řekla mluvčí plzeňské záchranné služby Lenka Ptáčková.

fotrpjotr ( 23. března 2014 09:03 )

Ještě,že se nikomu nic nestalo.

jiric3 ( 29. prosince 2013 21:20 )

Takže ať si každý krade a loupí, jak chce, ne? Pokud z benzinky nahlásili problém, musí hlídka reagovat. Každý víkend zemře na silnicích dík neschopnosti bezpečně jezdit v průměru 6 - 8 lidí. Dotyčný si havárii zavinil sám. Ptejte se opačně. Stálo mu to za těch cca 1.200Kč? A obsluha benzinky bere cca 12.000 měsíčně. Když ji takto někdo okrade, platí to z platu! Jedině, co by zabránilo těmto typům zlodějin, jsou závory u pump, jako mají běžně u pump obchodních domů, Makro, Globus apod. Jinak jsou prodavači fakt zcela bezbranní a nemusí ani chodit do práce, když takových prevítů budou mít několik za měsíc.....

ixtlil ( 29. prosince 2013 20:54 )

Tak jeden šmejd, fízl plukovník v srpnu 2013 Petr Vágner 44 let, v Ústí nad Labem vzal pistoli, zavraždil manželku , schoval v garáži pod hadry, a pak šel do kanclu na krajském řediteství a odpráskl se na wc. Fízli pak lhali až se jim od tlamy prášilo. Takže tohle je u mne šmejd, tenhle jen ukrad asi 1200 kč, a vypatlaní fízlové způsobili eskalační honičku a kdybyste tam byl vy , tak jste jednou z obětí. Takže samozřejmě, že se to snaží hodit na něj, aby nemusili platit. Dokud se fízli na scéně neobjevili, tak žádné ohrožování na vozovce nebylo. Takže je nabíledni, od kdy nebezpečná situace vznikla, když se na silnici objevila "bezpečnost" tedy firma s falešným logem pomáhat a chránit, tedy chránit před životem.Takže, proč myslíte, že by šel sedět nadlouho, maximálně, pokud by to ujetí od pumpy, kvalifikovali jako loupež(překonával odpor prodvače phm), jenže až po krádeži, ne bezprostředně, jinak co se týče výše odcizené věci, tak sotva přestupek na magistrátu. Takže fízli jsou asi tak důvěryhodní, jako tenhle výše uvedený kriplfízl mlátičkář = vrah manželky , co mlátil lidi na Czechtecu v Mlýnci u Tachova, takže aspn od jednoho policejního psychopata klid. Tenhle zlodějíček, nestál za řeč, kdyby fízli seděli na zadku, byl klid. Kde se objeví, tam je malér, ale do té doby ne, zláštní , že.

ixtlil ( 29. prosince 2013 11:53 )

Dobrý den, tedy, připusťme,že přijel s vyschlou nádrží,tak mohl tankovat cca 35 lt,tedy 35*34.50 (Tank ONO) = 1208,- Kč,tedy o hodně méně než limit pro trestný čin 5000,- Kč. Nicméně, tím že mu "prodavač" benzínu bránil v přisvojení si cizí věci(jelikož zboží až do úplného zaplacení je majetkem firmy),tedy asi se postavil před vozidlo,a onen neplatič se pokusil překoat odpor,tak se tento zprvu bagatelní přestupek změnil na trestný čin loupeže v tomto okamžiku. Alem nicméně ke zranění nedošlo,asi prodavači benzinu došlo,že je lépe být nezraněn a Kč 1200,- by mu asi těžko mohl srazit z výplaty zaměstnavatel, nepřísluší mu suplovat policii),tak tedy se jednalo pak již jen o ujíždění. Tudíž policie při vědomí toho, že je v autě jen nevinná spolujezdkyně(mohlo tam být i dítě na zadní sedačce,jež není vidět),měli mít rozum(neměli již pomnohé) a neměli vytvářet eskalační honičku v hustém provozu. Tudíž měli raději jen zvolit neeskalační pronásledování,přiměřené škodě (Kč 1200 maximálně),a raději vozidlo spíše jen sledovat v civilní fízlkáře.Tak jako tak by asi po hodině či dvou někam dojelo a tam mohli, již jen dojet a sledovat vystoupeného neplatiče a sebrat jej(rovná se znehybnit) a sdělit mu důvod zadržení a v režimu 72 hodin jej obvinit z: nejprve krádeže,která se formou překonání odporu zástupce majitele odcizovaných PHM změnila v trestný čin loupeže a mohl již být nezraněn pobývat v cele. 24 letá dívka spolujezdkyně by žila a tu by zadržovat nemohli(ničeho se nedopustila), a ikdyby ji odvezli násilím, tak maximálně by využila práva nevypovídat proti blízké osobě(odmílo a tím by to pro ni skončilo. Ona se žádné krádeže PHM ani násldné z toho se vyvinuvší loupeže PHM nedopustila, muili by ji pustit ihned domů, nemá za povinnost vypovíat proti příteli(ikdyž je to neplatič a následný loupežník). A nikdo nemusil být zraněn.Takhle fízli vyrobili svou "prací" smrt dívky( nemusili eskalační honiškou vyrábět ohrožující situaci a dělat s i z ostatních lidí rukojmí)

arne127 ( 29. prosince 2013 11:14 )

modern ty jsi skutečně ubožák kterou pak třídu základní školy jsi opustil v patnácti letech asi třetí podle rozumu

Zobrazit celou diskusi