Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Rusku se zřítilo další letadlo: Zemřelo všech devět lidí na palubě

Antonov An-12
Antonov An-12  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, lm - 
26. prosince 2013
16:36

Rusko zasáhla další letecká tragédie! Letoun s devíti lidmi na palubě havaroval během letu z Novosibirsku do Irkutsku. Nikdo z posádky ani cestujících neštěstí nepřežil.

V Rusku se zřítilo letadlo Antonov An-12, na jehož palubě zahynulo všech devět lidí. Uvedla to agentura Interfax. Ta nejprve informovala, že šlo jen o posádku, později upřesnila, že tři lidé byli pravděpodobně cestující, protože posádka byla jen šestičlenná.

Agentura RIA Novosti s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace uvedla, že letoun spadl na dva vojenské sklady, když se pokoušel přistát. Stroj patřil jedné letecké továrně v Novosibirsku.

Po havárii na zemi vypukl požár, nikdo ale nebyl zraněn. Zdroje agentury Reuters tvrdí, že příčinou nehody mohly být technické potíže nebo chyba pilota.

Rusko a bývalé země Sovětského svazu se řadí mezi země s největším počtem leteckých neštěstí. Podle záznamů Mezinárodního sdružení pro leteckou dopravu (IATA) byla v roce 2011 v této oblasti nehodovost téměř třikrát vyšší, než je světový průměr. Loni se globálně nehodovost snížila, v Rusku a ve Společenství nezávislých států ale stoupla.

zabibol ( 27. prosince 2013 09:21 )

Rusáci jsou buď opilí anebo létají na starých krámech. Většinou oboje. Chudáci obyčejní lidé ještě nemají tušení, kam je soudruzi komunisti dostali.

jecmen.44 ( 26. prosince 2013 17:14 )

Za chvilku se vyrovnají západu.

Zobrazit celou diskusi