Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ty vo*e, to není Mandela! Velká ostuda: Spletli si ho s Morganem Freemanem

Autor: simao - 
20. prosince 2013
12:12

Chybovat je lidské. Jenže někdy z toho může být pořádný trapas. Třeba když se chcete důstojně rozloučit se zesnulým Nelsonem Mandelou, jenže si jihoafrického velikána spletete s někým jiným. Právě to se stalo v Indii, kde namísto bojovníka za svobodu vylepili na billboard fotku známého herce Morgana Freemana. Český skandál premiéra Rusnoka "ty vole, teď ještě zemřel Mandela", tak není zdaleka jediným průšvihem.

Rozloučení s Nelsonem Mandelou doprovázela celá řada pietních akcí. Ale také několik faux-pas, mezi kterými vyniklo i to, jak se český premiér Jiří Rusnok klepal, aby nemusel jet na Mandelův pohřeb. Psalo se o tom takřka po celém světě... Teď si však ostudu utrhli i jinde.

Mandelovu památku naopak chtěli uctít v Indii. Vůbec se to ale nepovedlo. Fotku zesnulého nositele Nobelovy ceny míru měl tvůrce pamětního billboardu umístit vedle Mahátmy Gándího, Matky Terezy a Martina Luthera Kinga. Billboard pak vyvěsili u silnice u města Coimbatore. "Měli bychom být hrdí, že jsme součástí éry, v níž žili," stojí v kondolenci psané v tamilštině.

Jenže chybička se vloudila... Místo Mandely designer vybral foto amerického herce Morgana Freemana! "Byla to chyba designéra. Nahradíme to správnou fotkou Mandely," řekl agentuře AFP zděšený zadavatel billboardu, obchodník s oblečením Chandrashekhar.

Jak došlo k záměně Freemana a Mandely? Vysvětlení je nasnadě. Freeman totiž hrál právě jihoafrického bojovníka za svobodu ve filmu "Invictus: Neporažený", režírovaném Clintem Eastwoodem.

Morgan Freeman jako Nelson Mandela ve filmu Invictus: Neporažený Morgan Freeman jako Nelson Mandela ve filmu Invictus: Neporažený | Profimedia.cz

wolf66 ( 3. února 2014 17:01 )

Ten jeho kriminál musel být zlatý job,když si černý chlapec stačil nahrabat pod sebe vedle svých chudých vrstevníku 84 mega.

djaba ( 21. prosince 2013 21:40 )

Tedy žasnu , jak se tu objevují takové urážky na člověka , se kterým se život skutečně nemazlil .A nebýt médií,jistě by jste o něm ani nevěděli , navíc vám dokonce nic neudělal .Experti jedni , dojděte za první roh a tam se vyfotografujte.

japos22 ( 20. prosince 2013 20:50 )

Mandela byl ale dobrej negr

japos22 ( 20. prosince 2013 20:48 )

Ty vole je zcela normální - jenom pleskáči jsou z toho vybití na týdny - když by někdo zachytil jejich neformální mluvu, tak - ty p i č o - by se lidi nestačili divit

reggina ( 20. prosince 2013 14:41 )

ty jo, na fotce Mandela (teda ne tak uplne) vedle matky Terezy...

Zobrazit celou diskusi