Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Byznysmen přežil masakr v keňském obchoďáku, teď se na něj zřítilo divadlo!

Autor: shp - 
20. prosince 2013
08:57

Šli se podívat za kulturou, ale málem za to zaplatili vlastním životem! V londýnském divadle spadl strop přímo během vystoupení. Mezi diváky byl i keňský byznysmen Khalil Anjarwalla s těhotnou ženou. Muž opět prožíval nepopsatelný pocit hrůzy jen pár měsíců poté, co zažil teroristický útok na keňské nákupní centrum.

Anjarwalla byl se svou těhotnou manželkou a příbuznými v horní části divadla. „Byl jsem s rodinou v horní části, když kolem 45 minuty začali lidé křičet a ječet. Mysleli jsme, že je to součást hry, ale strop se začal řítit na nás. Během chvilky to vypadalo, že spadla celá střecha,“ popsal chvíle děsu byznysmen.

Keňan se však vzpamatoval a snažil se dostat svou rodinu do bezpečí. „Viděli jsme lidi celé od hlavy k patě pokryté v prachu. Stěží jsem mohl dýchat,“ pokračoval Anjarwalla. „Museli jsme se dostat co nejklidněji ven. Když jsem viděl všechen ten prach, připomnělo mi to 11. září a jeho oběti,“ dodal muž.

Napadlo ho tedy, že by mohlo jít o teroristický útok. „Byl jsem velmi blízko nákupního střediska Westgate Mall, kde se nedávno odehrál teroristický útok, takže moje první myšlenky byly, že se musíme krýt před hrozbou,“ vypověděl Anjarwalla. „Jenže pak jsme si uvědomili, že jde o problémy s konstrukcí budovy a rychle jsme utekli,“ dodal.

V divadle bylo zraněno 88 lidí, kteří skončili v nemocnici. Jako zázrakem nebyl při neštěstí nikdo zabit. Asi sedm lidí je ale zraněno těžce. Při masakru ve Westgate bylo zabito 72 lidí.

bazmeg ( 20. prosince 2013 10:38 )

Final destination (Nezvratny osud)?

Zobrazit celou diskusi