Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nehod jak máku: Převrácená auta, hromadná bouračka i sražení chlapec (11) a dívka (13)

Dvě děsivě vyhlížející nehody: V okrese Nový Jičín a na Šluknovsku
Dvě děsivě vyhlížející nehody: V okrese Nový Jičín a na Šluknovsku  (Autor: Policejní deník, HZS MSK, Požáry.cz)
Autor: simao, ČTK, čad - 
17. prosince 2013
10:11

Během pondělí a úterního rána došlo na území česka k řadě děsivých dopravních nehod. Z několika aut zbyly jen trosky, vlivem ledovky došlo na Karlovarsku k hromadné dopravní nehodě a dvě další nehody na Vysočině mohly skončit zbytečnou smrtí dvou školáků - to když je postarší řidiči v jeden a ten samý den srazili při přecházení komunikace!

Před mlhou na Vysočině a ledovkou na řadě dalších míst v Česku varují dnes meteorologové i silničáři. Právě stížené podmínky na silnicích se podepsaly pod řadu dopravních nehod. Hasiči ze Šluknova i vrtulník záchranářů zasahovali včera u dramaticky vypadající nehod kilometr za městem ve směru na Rumburk, kde auto narazilo do stromu a řidiče bylo nutné vyprostit a transportovat do nemocnice. K další nehodě došlo na Novojičínsku, kde řidička osobního vozu Ford Focus prolétla plotem rodinného domu a převrátila své auto na střechu.

Nízké teploty pak dnes vytvářely námrazu na silnicích i v Karlovarském kraji. Ráno pak došlo k hromadné nehodě aut na silnici R6. "Řetězová nehoda se stala na průtahu Karlovými Vary mezi dvěma obchodními centry. Nejprve do svodidel narazilo osobní auto. Když na místo přijalo vozidlo policie a zastavilo u svodidel, narazilo do něj další osobní auto a způsobilo nehodu dalších dvou kamionů," popsala krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Dva sražení školáci krátce po sobě!

Dvě dopravní nehody motoristy sražených školáků pak vyšetřují policisté na Vysočině. Důchodci tam srazili v pondělí krátce po sobě hned dva školáky. Zda šlo o chybu řidičů, však není vůbec jisté.

V Pacově na Pelhřimovsku v pondělí krátce před polednem řidiči (67) osobního automobilu vstoupil mimo přechod pro chodce nečekaně do cesty chlapec (11). „Školák se před vstupem do vozovky nerozhlédl,“ informovala o nehodě mluvčí krajských policistů Dana Čírtková. Naštěstí jen s lehkým zraněním byl školák převezen k ošetření do nemocnice.

Pouze o hodinu později v centru Pelhřimova přehlédl další šofér (78) Škody Felicie na přechodu pro chodce dívku (13), kterou svým vozidlem porazil. „Z pohledu řidiče dívka přecházela vozovku zleva a rovněž ona byla po střetu s vozidlem záchranáři převezena do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí. V obou případech policisté v dechu řidičů nezjistili alkohol.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi