Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ztracené sestřenice Adélku (14) a Marušku (11) našli v jeskyni

Autor: simao, sch - 
16. prosince 2013
16:19

V neděli odpoledne doma řekly, že se jdou projít. Jenže nevrátily se. Po sestřenicích Adélce a Marušce se rázem rozjelo rozsáhlé policejní pátrání. Jejich fotky dostali policisté nejen v Praze a okolí. A zoufalí rodiče se báli nejhoršího. Ztracené sestřenice však nakonec našli v pořádku! V jeskyni v parku v Mnichově Hradišti.

Pátrání po dvou pohřešovaných dívkách naplno zaměstnalo pražské detektivy i kriminalisty. "Holky, ničeho se nebojte, vraťte se," vzkazovali přitom přes Blesk.cz rodiče pohřešované Marušky své dceři, která zmizela spolu se sestřenicí v neděli odpoledne. Naposledy je lidé viděli na Praze 4.

Zoufalí rodiče se přitom doufali, že drobná brunetka se svou starší sestřenicí Adélou někde objeví. A že by mohly zaslechnout jejich vzkaz. Desítky policistů hledali stopu po ztracených dívkách a vyzývali veřejnost ke spolupráci. Po dívkách pátrali však i policisté v civilu, kteří prohledávali mj. nákupní centra. A místa, kde mohly sestřenice složit hlavu.

Schovaly se v jeskyni

Policisté také samozřejmě pátrali u kamarádů a spolužáků. Lokalizovat vypnuté mobilní telefony se nepodařilo. Otec Adélky však v pondělí odpoledne Blesk informoval: Holky jsou v pořádku, našli je v Mnichově Hradišti! Tedy šedesát kilometrů od Prahy. Sestřenice tam prý vyrazily autobusem za Adélčiným kamarádem. Poznala je však jeho matka a informovala, kde se dívky nacházejí. "Policie teď veze holky z Mnichova Hradiště do Prahy na služebnu, kam si pro ně přijedeme," prozradil Blesku Milan Uhlíř, otec Adélky.

Dívky přitom policie našla v jeskyni! "Policisté z obvodního oddělení v Mnichově Hradišti objevili obě pohřešované dívky v jedné z jeskyní v tamním parku. Dívky byly v pořádku a policisté momentálně zjišťují okolnosti jejich útěku," uvedla pro idnes.cz policejní mluvčí Jana Rösslerová. Proběhly výslechy a nezbytné administrativní úkony a pak už se dívky mohly vrátit domů za rodiči. Neobešlo se to bez slz, dojetí, ale i výčitek, jak mohly takhle odejít a nikomu nic neříct.

Pohřešované sestřenice našly v Mnichově Hradišti: Takhle se Adélka vítala doma s maminkou Pohřešované sestřenice našly v Mnichově Hradišti: Takhle se Adélka vítala doma s maminkou | Reprofoto FTV Prima

popocatepetl ( 17. prosince 2013 07:28 )

Taky si myslím, že je ta reakce vaší kamarádky byla v pořádku. No a vidíte, tady polovina čtenářek (asi ani jeden muž) rodičům té starší uprchlé vyčítá, že jí nepadají do náruče a neděkují, že utekla.

popocatepetl ( 17. prosince 2013 07:26 )

Mají kolem sebe spoustu fotografů, televizní kamery, policisty. Hanba je musí fackovat a dlouho bude, protože každý teď zná jejich tváře. Těžko si představit, že by dceři za tu slávu byli vděční.

popocatepetl ( 17. prosince 2013 07:23 )

Však byznys "filmů pro dospělé" už píše scénáře pro budoucí velké hvězdy. Adélka Wild a Maruška Hot.

popocatepetl ( 17. prosince 2013 07:21 )

Vy určitě budete rodič té druhé - té malé, zmalované a odbarvené kandidátky E55.

popocatepetl ( 17. prosince 2013 07:20 )

Nezaplatí, ale potrestaní budou tím, že jim každý den po spoustu let okolí budou připomínat, že by to zaplatit měli.

Zobrazit celou diskusi