Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Turista natočil video, jak v Praze šidí taxikáři: Okrádá každý druhý, říká jednatel

V tomto taxíku byl švédský turista okraden
V tomto taxíku byl švédský turista okraden  (Autor: youtube.com)
Autor: ljš - 
16. prosince 2013
09:33

Chystáte se jet v Praze taxíkem? Pak se připravte, že vás každý druhý šofér může okrást! Tvrdí to alespoň jednatel dispečinku AAA radiotaxi Jiří Kvasnička.

Šéf taxikářské firmy tak reaguje na video natočené švédským turistou, kde řidič taxi označeného logem této společnosti zapíná takzvané turbo! A mohou za to prý magistrátní úředníci!

Video turisty

Že pražští taxikáři zákazníky často »natáhnou«, o tom se vypráví po celém světě. Švédský turista zveřejnil video, kde je vidět, jak se podvádí. „Naštvalo mě, když jsem během dvou cest platil dvojnásobné ceny. Proto jsem začal točit taxametr,“ popsal Blesku Emilian Sava z Göteborgu. Taxikář v průběhu jízdy zmáčkl místo u řadicí páky – právě tzv. turbo – a částka na taxametru začala rychle narůstat.

Přiznání šéfa taxi

Ještě víc šokoval jednatel AAA radiotaxi. Na Facebooku společnosti zveřejnil informaci, že o turbotlačítku ví: „Všichni to vědí, že to má polovina taxikářů.“ Sice to jeho firmu poškozuje, ale nemůže s tím údajně nic dělat. „Nejedná se o mé zaměstnance. Auta máme nasmlouvaná a nesmíme nic kontrolovat. Tohle může dělat magistrát,“ tvrdí Kvasnička s tím, že se případem zabývají právníci firmy.

A komentář odpovědného radního pro legislativu Lukáše Manharta (TOP 09)? „Je to problém, bojujeme s ním. Co k tomu můžu víc říct?“ řekl Blesku.

Švédský turista Emilian Sava: Jak jsem odhalil zloděje?

Emilian Sava poskytl Blesku rozhovor prostřednistvím e-mailu.

Proč jste si začal taxikáře natáčet?

„Všiml jsem si, že při jedné cestě běží taxametr nějak rychle. Takhle mě okradli čtyřikrát z pěti jízd. Dvakrát jsem to natočil.“

Ohradil jste se, stěžoval si?

„Jednou jsem chtěl jsem po řidiči doklady, řidič mě ale z vozu vyhodil a ujel pryč, nechtěl ani zaplatit.“

Okrádají taxikáři i jinde ve světě?

„Ano, i tady ve Švédsku. Ale s tím rozdílem, že tady jsou tržní ceny, takže jste ošizen legálně, protože jste při nástupu do vozu s cenou souhlasil.“

jote ( 16. prosince 2013 13:22 )

ANO a jen debil může napsat, že do Bulharska jezdí pouze žebrota

andreslawicky ( 16. prosince 2013 12:09 )

To asi psal ten článek Kmenta ,každé vozidlo TAXI které je opravdu registrované má číslo vozu,SPZ ze zákona a platí v něm ceník služeb.Za službu se považuje ve voze taxi odvezení pasažéra na požadovanou adresu dle zadání.Po ukončení jízdy má pasažér nárok na účtenku kde je zřetelně uveden počet km,cena za kilometr,dále číslo licence a firma pro kterou ridič jezdí,dále je uvedeno ič-podnikající osoby.V případě že jedete s legálním vozem taxi nebudete okraden jestli jedete s Pepou co mu místo nápisu TAXI a označení o kterém jsem psal svítí na střeše lucerna tak jste idiot jako ten co psal tu hovadinu do Blesku.

gabreta ( 16. prosince 2013 11:50 )

Jo počítat umí každej a může zjistit tak leda o kolik byl okradenej! Pokud počtář není mladej, zdravej a ovládající bojový sporty, tak může akorát bejt zticha protože by k okradení dostal ještě na budku! Tady byl zveřejněnej test Pražskejch taxikářů a okradenýmu nepomoh ani policajt. Kde tedy ty chytráku najde normální člověk oporu??

andreslawicky ( 16. prosince 2013 11:13 )

Tak do Bulharska jezdí jen žebrota tak čemu se divíte s otevřenou hubou

andreslawicky ( 16. prosince 2013 11:11 )

Okrást se nechá jen debil,kdo chápe k čemu slouží taxametr a dokáže si spočítat podle stavu km kolik bylo ujeto a dokáže si vynásobit částku za 1km nemá žádný problém.Ostatní jsou ovce a ty je třeba stříhat a stříhat.

Zobrazit celou diskusi