Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trest za výrobu vybuchujících silikonů: Majitel firmy dostal 4 roky!

Autor: ljš, ČTK - 
10. prosince 2013
11:00

Obrovská panika, strach o život a vážné zdravotní komplikace. Na pět tisíc žen z celého světa, včetně České republiky, žalovalo výrobce prsních implantátů firmy PIP. Vadné silikony vybuchovaly, protrhávaly se, u řady žen vyvolaly záněty. Majitele francouzské firmy teď soud poslal na čtyři roky za mříže.

Zakladatel francouzské firmy PIP Jean-Claude Mas byl dnes odsouzen za výrobu vadných prsních implantátů. Soud ho poslal na čtyři roky do vězení. Vadné implantáty se prodávaly i v České republice.

Žaloba, k níž se připojilo na pět tisíc pacientek, evidovala více než 4100 protržených voperovaných náhrad a 2700 žen, u kterých vyvolaly implantáty záněty. Mas se během procesu operovaným ženám omluvil.

Spolu s majitelem stojí před soudem ještě další čtyři vysocí manažeři firmy. Podle obžaloby se pětice dopustila podvodu a klamání spotřebitelů. Implantáty nechali plnit vlastním, levnějším a zdravotním normám neodpovídajícím gelem, který způsobil řadu vážných zdravotních komplikací.

abyss ( 10. prosince 2013 23:01 )

Ani ty čtyři roky nejsou jisté, odvolal se, rozsudek nenabyl právní moci....

nutelka0 ( 10. prosince 2013 21:28 )

Zazalovalo ho 7113 zen.Z toho soud uznal 4500.Kazda zena dostane odskodne do 13000€.Soud mu vymeril pokutu 75000€.Ale ty 4roky je opravdu malo.....ale v jeho veku je to mozna dozivoti. Navic se odvolal a zazadal si aby mohl zustat do dalsiho soudu na svobode.

zlobivka1986 ( 10. prosince 2013 20:14 )

Pojem PIPka má hnedka další rozměr. Jen by to chtělo ještě žalovat SÚKL. V té době ve většině civilizovaných zemí byly dávno PIP zakázaný, ale do čech to vesele proudilo. Holt fifleny co nemaj kozy a ještě se snaží šetřit. Ono když ty implantáty stály půlku někdy i jen třetinu co od ostatních výrobců tak muselo být každému jasné, že je to shit a tenhle shit byl to jediné co proplácely pojištovny ženám, které o prso přišly kvůli rakovině apod. A jiná možnost prostě nebyla. Nešlo si připlatit za jiné implantáty. Buďto platit celou operaci na vlastní triko a nebo přes pojišťovnu, ale jen s PIP. Ale co by se úřednící zajímali. Jsou přece královsky placeni z našich daní a my jsme pro něj póvl.

mandat ( 10. prosince 2013 18:05 )

$ roky je sakra malo. Je to vysmech. V SRN oficielne je postizeno 500 tisic zen. Vydelal silene penize a dostal jen 4 roky.

hofihofi ( 10. prosince 2013 16:52 )

Dobre jim tak, slepicim, bouchajici kozy, to za chvilku budes mit doma umelou hmotu a ne zenskou.

Zobrazit celou diskusi