Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pochybení znalce u soudu s Rezešovou? Zatajil vážnou skutečnost!

Autor: ljš - 
6. prosince 2013
10:00

Zdá se, že hlavní trumpf obhajoby miliardářské dcerky Evy Rezešové, posudek soudního znalce z oboru dopravy Gábora Melegha, je velmi sporný. Odborník totiž před soudem zatajil důležité informace týkající se softwaru pro modelování nehod, který pro své stanovisko použil.

Melegha vyzval k vypracování posudku obhájce Evy Rezešové. Součastí jeho analýzy je přitom i argument, že nelze vyloučit pochybení ze strany tragicky zesnulých obětí. Jejich auto podle něj mohlo udělat chybu při předjíždění.

Podle maďarského serveru Heti Világgazdaság však Melegh soudu zatajil, že pro modelaci nehody nepoužil jeden obvyklý software, ale kombinaci dvou různých. Na vývoji druhého programu přitom sám pracoval a sám si ho také na univerzitě z titulu své funkce verifikoval. Software navíc prodává firma registrovaná na Slovensku, ve které má Melegh podíl.

Maďarská komora soudních znalců připouští, že se jedná o neslučitelnost funkcí, tvrdí ale, že má svázané ruce a nic proti tomu udělat nemůže. Jako problematická se podle serveru jeví také skutečnost, že tento znalec napsal spolu se soudkyní, která má případ Rezešové na starost, knihu o dopravním trestním právu.

Prokurátor chtěl přitom Melegha ze soudního procesu kvůli podjatosti vyloučit, soud mu však nevyhověl a posudek ve prospěch Rezešové akceptoval. I díky tomu možná Slovenka dostala za smrt čtyř lidí poměrně nízký trest, šest let vězení. Případem se ale bude zabývat odvolací soud, na který miliardářka nakonec bude čekat v běžné cele, nikoli v luxusním domácím vězení, jak bylo původně rozhodnuto.

 

babatomanija ( 28. prosince 2013 18:24 )

Peníze ani žádní jiná protekce nesmí znamenat dvojí metr. někteří znalci jsou n=úplatní, to je hodně smutné. Nikdy nikdo neví,kdy to potrřefí jeho a přímo do obličeje....

vrtajzub ( 7. prosince 2013 05:00 )

Uvaha - je rozdiel, či ma zlikviduje na dialnici miliardár, alebo človek čo smrdí grošom ? Mne to už síce bude jedno, ale pozostalým nie! Takže rozdiel tu je, ked to bude miliardár, budem sedieť na mráčiku, nohami hompálať a vravieť si, tak ten moj život stál zato !Drsnéééé ?

pulsar ( 6. prosince 2013 21:59 )

Co ked je nevinna, curaci sockraski! Bezte si dat pastiku s rozkom alebo knedlo s brynzou z vlastneho vocasu, curaci sockarski

moiaza ( 6. prosince 2013 17:49 )

Za prachy se dá na Slovensku zfalšovat všechno. Jako v ČR. Slováci se od nás rychle učí.

tuba24 ( 6. prosince 2013 17:32 )

ked sa uz snazis pisat po slovensky, nauc sa spon zaklady gramatiky - pridavne mena, jednotne cislo sa pisu s "y"

Zobrazit celou diskusi