Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Supertrezor v Ptyči: Bezpečnostní opatření jako v bondovkách!

Autor: Vera Renovica, geok - 
27. listopadu 2013
05:01

Z Majáku Ptyč prý nebude sídlo sekty, ale supertrezor pro pracháče. A Blesk exkluzivně získal počítačové nákresy toho, jak by měl podzemní prostor betonového monstra za víc než miliardu vypadat!

Bude to takto: decentní křesílka a velikášská plátna v čekací místnosti, hasicí systémy v trezorových komorách a spletité chodby, ve kterých by se bez mapy či navigace ztratil i jejich projektant. Vše doplněno o nejmodernější bezpečnostní zařízení včetně snímače žil! Při pohledu na současný stav projektu není divu, že obyvatelům okresu Plzeň-sever dlouhá léta připomínal atomový kryt, kde budou sektáři vyčkávat konec světa. Nyní viditelná část betonového gigantu bude ale brzy zastavěna a vzniknou tam luxusní byty či hotel uprostřed malebné přírody…

Co je Maják Ptyč

Stavba začala růst zhruba před třemi roky v obci Ptyč-Hlince na Plzeňsku. Za ní stojí firma Stébla podnikatelky Daniely Kuchtové. Kvůli spojení Kuchtové s léčitelskou skupinou Avenna se dlouho spekulovalo o tom, že je takzvaný Maják Ptyč vlastně podzemní bunkr, kde má sekta přečkat apokalypsu. Podle plánů, které Blesk získal od skupiny Double Square Group (pod ni patří i firma Stébla), však půjde o multifunkční komplex s jízdárnou, kongresovým centrem, hotelem, restaurací anebo také velkým podzemním trezorem. Projekt má být dokončen v roce 2016 za zhruba 1,3 miliardy korun.

Video Podívejte se na podzemní část stavby - InfoBiro.tv
Video se připravuje ...

Ochrana supertrezoru: Jako z bondovek!

Každý lupič, který se bude chtít do ptyčského trezoru dostat, se musí připravit na technologické a mechanické nástrahy hodné akčních filmů. Podívejte se na tři největší překážky, které jim stavitelé uchystají. To aby nemohli k drahým autům, zlatým cihličkám či originálům starých mistrů, které zde budou uskladňovat naši miliardáři…

V Ptyči budou přísná bezpečnostní opatření včetně snímače krve V Ptyči budou přísná bezpečnostní opatření včetně snímače krve | Infografika Blesk

Snímač žil– Způsob, jakým jsou naše cévy pod kůží propleteny, je stejně jedinečný jako třeba otisky prstů. Infračervené světlo sejme jejich obraz, většinou z dlaně. A aby nedošlo k podvodům, žilami musí v té době protékat krev.
Snímač sítnice oka – I oční sítnice má v sobě složitý propletenec úzkých cév, který je pro každého jedince unikátní. Zatímco se člověk dívá do vyznačeného bodu, je mu do oka posvíceno infračerveným světlem, které oko »přečte«.
Dveře za 0,5 milionu – Aby se mohly v trezoru uchovávat předměty nejen drahé, ale i vzácné, je třeba je chránit před přírodními živly. A za půl milionu lze koupit těžké dveře, které to zajistí: Jsou totiž vodotěsné, žáruvzdorné i tlakuvzdorné.

Komerční sdělení:

Značkové oblečení za nejlepší ceny! 100% originál, skladem, zkušební kabinky v Praze!

Video Takhle vypadá nadzemní část stavby - InfoBiro.tv
Video se připravuje ...

tetahb ( 27. listopadu 2013 11:48 )

Dřela jako kůň, ech, dřela jako Nagyová.

Shelby16 ( 27. listopadu 2013 11:39 )

Já bych na to musela pracovat asi 10 000 let, ale kdybych byla nesmrtelná a mohla pracovat 10 000 let v kuse - taky bych na to našetřila !

Shelby16 ( 27. listopadu 2013 11:36 )

Ta paní podnikatelka Daniela Kuchtová musela v životě hodně tvrdě pracovat (přímo nadlidsky jako superman), aby si vydělala ty miliardy na ten betonový domeček. Ale chápu to, že musí být velký a potřebuje velké trezorové místnosti jak ČNB, když už ty balíky peněz a zlata nemá kam dávat a do panelákového bytu by se jí to jmění už fyzicky nevešlo. Václav Klaus by řekl, žádné špinavé peníze neexistují, to jsou falešné řečičky, fandím úspěšným a šikovným podnikatelům, co z nuly a poctivé práce vydělají miliardy.

tetahb ( 27. listopadu 2013 09:33 )

Jen ať si pracháči uloží všechen svůj majetek na jedno místo, až státní pokladna bude prázdná, tak stát bude vědět kam sáhnout. Ptyč? Co je to ze jméno?

eisenbieger ( 27. listopadu 2013 05:54 )

sice peknej bunkr , ale cestou do ty prrdele me 5x prepadnou jakmile uvidej jinou autoznacku nezli toho okresu/kraje

Zobrazit celou diskusi