Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Blesk.cz odhalil tajemství Majáku Ptyč: Bude to supertrezor pro boháče

Autor: Vera Renovica - 
25. listopadu 2013
16:37

Bunkr, »temelín«, sídlo pro sektu. Takhle místní pojmenovávali betonový objekt, který roste už tři roky v Ptyči na Plzeňsku. Blesku se ale exkluzivně podařilo zjistit, co tam ve skutečnosti bude. Podržte se: Jízdárna, restaurace, hotel, kanceláře… Ale hlavně : Obrovský podzemní trezor jak z amerického bijáku!

„Jde o depozitář, který je ve středoevropském prostoru ojedinělý,“ říká Daniela Kuchtová, jednatelka firmy Stébla, která má obří stavbu na starosti. Ondřej Drábek, mluvčí skupiny Double Square, pod niž Stébla a celý kolos patří, navíc vyvrací, že projekt bude stát 3 miliardy. „Zatím bylo investováno 870 milionů korun. Takříkajíc hotovo bude dle našich odhadů roku 2016 a celkově by cena neměla přesáhnout 1,3 miliardy korun,“ vysvětlil Blesku.

Dosud byl Majáku Ptyč spojován s léčitelskou skupinou Avenna. O té se mluvilo jako o sektě a do níž měla patřit i paní Kuchtová. „Jejich cesty se rozešly. Avenna měla mít možnost využívat kongresovou část projektu, ale neměla být nikdy jediným klientem,“ tvrdí Drábek. Léčitelky z Avenny údajně toto nepotěšilo, stejně jako fakt, že Kuchtové šlo primárně o to, aby projekt vydělával.

Právě tak podle oficiálních informací vznikla i myšlenka depozitáře pro VIP klientelu. V něm si budou moci pracháči skladovat jak vzácné obrazy tak drahé kovy či luxusní auta. V podzemí objektu byly totiž vybudovány takzvané komorové trezory odděleny tlustými betonovými zdmi a vodotěsnými dveřmi. Ty bezpečnostní budou nainstalovány v budoucnosti. A co se tam vejde? Do jedné komory například 70 tun zlata v cihlách.

Podívejte se, co se kde bude nacházet Podívejte se, co se kde bude nacházet | Blesk

 

hawkey1234 ( 5. září 2014 13:52 )

protože je ***

hawkey1234 ( 5. září 2014 13:52 )

ty ***e proč by to ze svých peněz stavěli, tobě do toho může být hovno ty nulo

homoklaus ( 26. listopadu 2013 17:45 )

Velká datová uložiště..... Už děda Potůček říkal: ,,Jediný, co opravdu musíš vědět, je to, že na každýho musíš něco vědět!"

petrkite ( 26. listopadu 2013 11:18 )

Trezor?schovat věci před čím?že by boháčí měli strach?že by pár vyvolených něco vědělo o čem většina lidí nemá ani páru? 

pepen ( 26. listopadu 2013 08:02 )

Za celý můj život jsem neslyšel,aby si boháči stavěli-nedobytný trezor!!!To se může stát jen v tomto státě!!!!Češi-to je ta největší zlodějská sebranka-bezcharakterní!!!!Je mi z toho špatně!!!Kdyby *** postavila-domov důchodců pro seniory-nebo dětský domov!!!!To by té štětce tolik nevynášelo!!!Stejně chcípnou jako každý!!!!Čeští milirdáři jsou bezcitní jsou bezcitní a bezcharakterní šmejdi!!!!Milionářskou daň tu politici neodsouhlasí -protože jim to sponzoři zakážou!!!!Hnus-je mi z této země a lidí špatně!!!!Že si to nechají líbit!!!!

Zobrazit celou diskusi