Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Existuje nahrávka vraždy kmotra Housky? Na místo činu prý mířily kamery!

Autor: simao, lac - 
20. listopadu 2013
11:19

Zastřelili ho podobně, jako kmotra Mrázka. Roman Houska je po smrti, pátrání po jeho vrahovi je však zatím bezvýsledné. Jeho okolím to otřáslo, objevily se však i hlasy, že zabít ho mohl někdo už dávno... Není jasné, zda Houska zemřel před svou garáží, nebo v ní. Na prostor před jeho domem přitom mířily dvě bezpečnostní kamery! Nahrávku si však mohl pachatel odnést!

Vražda kmotra Housky dál budí vášně a přitahuje pozornost. Nejasností je hodně. Někteří se však zas tolik nediví tomu, co se stalo. "Roman Houska žil, jak žil, a možná právě to ho stálo život," napsal v prohlášení ke smrti kontroverzního podnikatele a politika z ČSSD Jiří Paroubek. "To se divím, že vydržel tak dlouho, že ho nikdo nezabil dřív. S tím, co se tu na něj ví...," okomentovala Houskovu vraždu pro lidovky.cz jedna z jeho sousedek.

Co se však přesně v chomutovské ulici Kamenný vrch v pondělí v podvečer stalo, zatím stále není jasné. Vyšetřovatelé mlčí a bedlivě prohledávají dům i okolí. Včetně lesa, který s domem ve slepé ulici a ve čtvrti přezdívané "Beverly Hills" sousedí.

Rozsvícený dům po vraždě: Co tam pachatel hledal?

Utekl pachatel právě do lesa? I to je jedna z variant. Nejasné je také to, zda Houska zemřel ve svém domě, či před garáží. Stopy po krvi se podle právníka Michaela Kise našli i v garáži. Na prostranství před garáží přitom míří dvě bezpečnostní kamery, upozorňuje tyden.cz. Podle tohoto serveru je přitom téměř vyloučené, že by se vrah záběrům vyhnul.

Svědkové pak prý tvrdí, že v době vraždy severočeského kmotra Housky byl rozsvícený celý dům. Hledal tam snad pachatel nahrávky z kamer, nebo kompromitující materiály na politiky a lidi z byznysu, kterými se Houska chlubil? "Nájemný vrah se obvykle nezdržuje na místě činu. Odvede svou práci a zmizí," sdělil přitom idnes.cz zdroj z oblasti kriminalistiky.

Video  Policisté prohledávají místo činu  - Blesk - Helena Lacinová
Video se připravuje ...

Houskovo tělo, přikryté pod plachtou, pak našel jeho kamarád a obchodní partner Vladimír Rindoš. "Policie mi zakázala cokoli říct," omlouval se po děsivém zážitku. Přece jen však něco prozradil. Když mrtvolu našel, z pod plachty jí koukala jen ruka...

Policejní psycholožka Ludmila Čírtková: Pachatel měl jasný úmysl!

Tělo Romana Housky leželo před garáží provrtáno čtyřmi kulkami a bylo přikryté celtou. Co to o vrahovi vypovídá? „Fakt, že měl prostřelenou hlavu, svědčí o tom, že pachatel jednal s jasným úmyslem a na čin se připravil,“ říká policejní psycholožka Ludmila Čírtková. Z toho, že tělo zakryl, podle ní bez dalších informací nelze o jeho povaze mnoho vyčíst. „Otázkou například je, zda si celtu přinesl s sebou, nebo jen byla na místě a on ji spontánně použil,“ objasňuje Čírtková.

Důvody, proč vrah mrtvého zakryl

➤ Byl to výraz určitého respektu. Nechtěl, aby byla mrtvola veřejně vystavena.

➤ Musel třeba tělo překračovat a nechtěl, aby na něm uvízly biologické stopy.

➤ Pokud se na místě činu z nějakého důvodu zdržoval, pohled na mrtvého ho rušil.

➤ Mohlo mu jít o to, aby tělo nebylo hned na první pohled vidět.

➤ Vrah znal oběť, nechtěl jí vidět do tváře

wimr ( 20. listopadu 2013 14:04 )

kriplové od přírody, takže ty!

jahodove_ticho ( 20. listopadu 2013 13:54 )

Na Google street view je vidět uplnej les kamer a sousedi s nima taky nešetří, nevím na co ty kopyta policejní čekají. slušnej rejža by z toho pomalu sestříhal celovečerák.. Oni to syslej a pak za rok zveřejněj a budou si myslet jak si veřejnost něco po roce pamatuje. prostě fízlintelekt

bibijana ( 20. listopadu 2013 13:46 )

popocatepetl: přesně tak,založit takovou černou listinu,kde by bylo jméno a čím se provinil,včetně těch,co polívají zvířata kyselinou.Pěkně na pranýř,žádná ochrana osobnosti,jak to vymyslel ten darebák Benda. 

popocatepetl ( 20. listopadu 2013 12:04 )

Jó, ale koukám, že Palounek na té fotce těžký zlatý řetěz má. Tak možná se to musí, možná je to jako heslo, šifra, znamení lóže.

popocatepetl ( 20. listopadu 2013 11:51 )

Alexandra Nováka zachránilo, že je pod bezpečným dohledem věznice, prý jeho dům také někdo navštívil.

Zobrazit celou diskusi