Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Lékaři mluví o zázraku! Miminko prohlásili za mrtvé, oživlo v márnici

Lékaři obživnutí dítěte neumí vysvětlit
Lékaři obživnutí dítěte neumí vysvětlit  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK, geo - 
16. listopadu 2013
10:10

O zázraku mluví rodiče z Kolumbie, jejichž novorozená dcera obživla po 10 hodinách v márnici. Dítě narozené předčasně císařským řezem přestalo dýchat půl hodiny po narození. Když si pro holčičku rodiče přišli do márnice, tak se pohnula a rozbrečela.

Lékařský tým z nemocnice, kde děvčátko jeho matka předčasně porodila císařským řezem, nemá podle agentury AP pro ojedinělou událost žádné vysvětlení. Dítě, které krátce po porodu nebylo schopné dýchat, je nyní ve stabilizovaném stavu.

Předčasný porod

Lékaři v nemocnici svatého Františka z Assisi ve městě Quibdó na severozápadě země přijali ve středu osmadvacetiletou matku, která byla v 26. týdnu těhotenství. Nejprve se prý snažili kvůli nedostatečně vyvinutému plodu porod oddálit, když to však dále nebylo možné, pomohli dívce na svět císařským řezem.

Nedýchala

Dítě vážící pouhých 880 gramů mělo kvůli nedostatečně vyvinutým plicím velké dýchací obtíže a lékaři jej po 35 minutách po porodu označili za mrtvé. Tři hodiny poté přemístili tělíčko bez známek života z porodního sálu na pitevnu, uvedl ředitel nemocnice Farid Vieira.

Za dalších téměř sedm hodin si pro mrtvé novorozeně přišli příbuzní. "Člověk odpovědný za jeho předání si všiml, že dívka se pohnula, otevřela oči a začala plakat," popsal Vieira. Dítě lékaři ihned umístili do inkubátoru a nyní je ve stabilizovaném stavu. V inkubátoru by mělo podle ředitele nemocnice zůstat nejméně dva měsíce.

Je to zázrak!

Rodiče se podle médií rozhodli pojmenovat dívku Milagros (zázračná). Za zázrak považují její oživnutí i samotní lékaři, dodal Vieira.

e.44 ( 16. listopadu 2013 13:14 )

A to je nějaký nový zázrak nebo ten pár let starý o kterym už se tu psalo asi třikrát?

Zobrazit celou diskusi