Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívky (19) chytili v Praze s kokainem: Už můžeme jen zemřít, bědují! Dostaly 7,5 roku

Na letišti v Praze zadrželi dvě mladé Islanďanky, pašující kokain. Dívky dostaly 7,5 roku
Na letišti v Praze zadrželi dvě mladé Islanďanky, pašující kokain. Dívky dostaly 7,5 roku  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
15. listopadu 2013
11:47

Snažily se propašovat 3,5 kilo kokainu na Letišti Václava Havla v Praze, ale hrubě jim to nevyšlo. Dvě mladé cizinky zatkla policie loni 7. listopadu. Skončily ve vazbě a teď si od pražského soudu vyslechly zdrcující verdikt: 7,5 roku natvrdo! "Teď už můžu jen zemřít," naříkala prý jedna z dívek po vynesení ortelu.

Byly šokované. "Panebože," vykřikovaly prý dvě mladé Islanďanky podle serveru newsoficeland.com poté, co je soud v Praze poslal za pašování kokainu na 7,5 roku do vězení. Rozsudek je zatím nepravomocný, dívky se na místě odvolaly. Mohly však dostat 18 let. A o kvůli tomu, že údajně spolupracovaly se skupinou, která drogy dovážela z Jižní Ameriky.

Jejich jména jsou přitom pro Čecha značně krkolomná. Gunnhildur Svava Gudmundsdóttirová a Adalsteinna Líf Kjartansdóttirová (obě 19) měly podle obžaloby pracovat jako kurýrky pro mezinárodní organizovanou skupinu pašeráků, vedenou jedním Američanem (39).

Do Prahy přiletěly z Mnichova - vracely se akorát z Peru. Dál měly pokračovat vlakem do Dánska. Gunnhildur měla ve svém kufru čtyři plastové rámy, v nichž bylo ukryto 1,9 kilogramu kokainu. Adalsteinna údajně převážela 1,6 kilogramu drogy ve dvou rámech a v podšívce kosmetických kufříků. O rozsudku informovala ČTK mluvčí soudu Markéta Puci. Soud Islanďankám uložil také trest vyhoštění z ČR na neurčito. Zároveň je obě ponechal ve vazbě.

zkzkz ( 15. listopadu 2013 17:25 )

Zkur vený letiště

imperatorcaligula ( 15. listopadu 2013 14:24 )

Ukázka nebetyčné demence. Nejspíše si nechali nakukat, že vlastně o nic nejde, když je chytne policie, tak to není o moc horší než špatné parkování. A potom jenom vyvaleně čučí na realitu. Nandy mají štěstí, že je jejich boss poslal do Čech a ne třeba do Číny. Tam by nemohly, ale museli zemřít.

poletucha ( 15. listopadu 2013 14:10 )

...spis maminky tech telatek!

alfasamec ( 15. listopadu 2013 13:42 )

Telátka.

yarda ( 15. listopadu 2013 13:40 )

S tím Havlem jsou furt samý nepříjemnosti.

Zobrazit celou diskusi