Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krejčíř promluvil o smrti dvou přátel: Byl to útok ve stylu teroristů z al-Káidy!

Autor: ČTK, tas - 
15. listopadu 2013
07:59

Uprchlý Radovan Krejčíř přiznal, že se bojí o svůj život. V Jihoafrické republice se ho prý někdo snaží zabít. Podle Krejčíře je situace velmi vážná - ztratil dva z nejbližších přátel a šlo prý o teroristický útok ve stylu Al-Kaidy!

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř přiznal, že se ho v Jihoafrické republice snaží zabít, netuší ale, kdo za tím stojí. Uvedl to dnes v rozhovoru s portálem Eyewitness News a vůbec poprvé se veřejně vyjádřil o úterním bombovém útoku, při kterém zahynuli dva jeho spolupracovníci. "Ztratil jsem dva ze svých nejbližších přátel, jsem z toho velmi smutný," řekl Krejčíř.

Portál Eyewitness News poznamenal, že na rozdíl od červnového útoku, kdy jen těsně unikl pokusu o zavraždění s pomocí dálkově ovládaného zbraňového systému, vtipkoval a přirovnával svůj život k dobrodružstvím Jamese Bonda, nyní hovořil velmi vážně.

Krejčíř: Bylo to jak úder teroristů

"Nyní se nebavíme o útoku na jednoho člověka, ale o teroristickém úderu, neboť použili trhaviny a bylo jim jedno, jestli tam bude dvacet lidí a zda tam budou děti, tady mluvíme o jiné úrovni. Mluvíme o stylu Al-Káidy, o terorismu," prohlásil Krejčíř. Uprchlý Čech řekl, že spolupracuje s policií a že nechce o možných útočnících spekulovat. "Skutečně nevím. Přemýšlel jsem o tom, ale opravdu nevím," řekl na otázku, zda tuší, kdo ho chce zabít. Dodal, že také neví, zda je nějaká spojitost mezi smrtí jeho přátel a pokusy zabít ho.

"Jsem oběť," tvrdí uprchlý podnikatel

Krejčíř v prohlášení kritizoval média, která o něm informují jako o padouchovi. Rozhodně také odmítl spekulace, které ho spojují s více než desítkou vražd v JAR. "Jsem velmi zklamaný, že mě média opakovaně vykreslují jako zlého chlapíka. Zdá se, že mají požitek nebo si libují v tom, že mě vykreslují jako nějakého ďábelského gangstera. Nejsem nic z toho. Jsem rodinný typ, který se snaží užívat život v této zemi, kterou miluji a kde se snažím každému pomáhat. To je vše," prohlásil.

Soukromé očko prý není důvěryhodné

Krejčíř za spekulace a pomluvy týkající se jeho osoby činí odpovědným soukromého vyšetřovatele Paula O'Sullivana, který se případem českého podnikatele v JAR dlouhodobě zabývá. "Ten člověk jednoduše není důvěryhodným zdrojem," uvedl Krejčíř. Prohlásil, že je velmi obtížné porozumět tomu, proč to O'Sullivan dělá, a že proto před jeho informacemi varoval veřejnost i média. V prohlášení Krejčíř připomněl, že je v JAR od dubna 2007 a že v této africké zemi žije s rodinou. "Jsme, jak jsem opakovaně řekl, šťastní obyvatelé JAR a rovněž (johannesburského) předměstí Bedfordview, předměstí, kde máme tu čest žít a o které velmi pečujeme," uvedl s tím, že v zemi chce zůstat.

sabaton ( 15. listopadu 2013 17:55 )

Radovane, al - kaidu bych si do huby nebral!

moiaza ( 15. listopadu 2013 11:08 )

Krejčíři, voda se vaří, troky jsou připraveny.

gabcakovamatinka ( 15. listopadu 2013 10:48 )

Chudáček! Normálně mi ho přišlo líto ubožátko, dyť on je rodinný typ a chce žít s poklidem na předmnéstí JAR! A to, že jeho kumpáni umírají jeden po druhém tak je snad náhoda ne? Ať si to vyžere, zmetek jeden. V lochu by mu bylo lépe, bezpečněji a Ježíšek by mu donesl nějaké fusekle. Takhle aby se bál že bude mít pod stromečkem v balíčku bombičku.

sundayy ( 15. listopadu 2013 10:10 )

Ty sam vis jestli opravdu muzes za vrazdy mistnich.....vis co te ted ceka..

marie60 ( 15. listopadu 2013 09:39 )

Zobrazit celou diskusi