Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Mrtvé ženě (†31) se narodilo zdravé miminko: Matku udržovali 3 měsíce na přístrojích!

V Maďarsku se mrtvé mamince (†31) narodilo zdravé dítě, kvůli kterému ji tři měsíce udržovali na přístrojích
V Maďarsku se mrtvé mamince (†31) narodilo zdravé dítě, kvůli kterému ji tři měsíce udržovali na přístrojích  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
14. listopadu 2013
11:17

Maďarská maminka (†31) prodělala v 15. týdnu těhotenství mrtvici. Doktoři ji prohlásili za mrtvou, bez mozkové aktivity, ale rozhodli se ji udržovat další tři měsíce na přístrojích, aby mohla dítě "donosit" do doby, než mohl být proveden porod císařským řezem. To se povedlo a dítě je zdravé!

V létě prodělala maminka v Maďarsku mrtvici, a i když byla převezena do nemocnice a doktoři bojovali o její život, nepodařilo se jim ji zachránit. Mozek již nevyvíjel žádnou aktivitu a žena byla prohlášena za mrtvou.

Plod se tři měsíce normálně vyvíjel

Doktoři ale věděli o jejím těhotenství, a tak se ji rozhodli nechat připojenou na přístrojích. Žena byla v 15. týdnu těhotenství a plod se v jejím těle po dobu dalších tří měsíců normálně vyvíjel díky tomu, že byla připojena na přístrojích a nitrožilně jí byla podávána výživa.

Když se narodilo, ihned zdravě křičelo

„Naším cílem nebylo jen přivést na svět dítě, ale postarat se o to, aby bylo zdravé,“ prohlásila doktorka Csilla Molnar. To se jim naštěstí v 27. týdnu těhotenství povedlo. „Bylo to úžasné, když se narodilo a ihned začalo křičet,“ dodala.

Orgány ženy pomohly zachránit další životy

Dítě, které přivedli lékaři na svět císařským řezem, vážilo jen 1,5 kilogramu, ale i přes to se mu nyní daří skvěle. Dva dny po porodu byla matka odpojena od přístrojů. Obě její ledviny, slinivka i srdce byly transplantovány pacientům, kterým zachránily život. Rodina ženy poprosila o soukromí, jméno ani pohlaví dítěte tak nikdy nebude zveřejněno.

atakdale ( 14. listopadu 2013 14:11 )

to je právě to, co není možný... to dítě prostě není stejný jako děti, které se vyvíjí v živé děloze a na takových případech se dělá výzkum teď ho budou testovat dalších několik měsíců, měřit mu kdeco, napíšou zprávu a budou čekat na další... a možná za dvacet třicet nebo i víc let se teprve ukáže, jakej vliv to na to dítě má

cinderella1 ( 14. listopadu 2013 13:50 )

moc hezky jsi to napsal/a msml20 At je nic zleho uz nepotka!

sores ( 14. listopadu 2013 13:47 )

O dítě se mohou postarat prarodiče nebo sourozenci pokud je měla,že. Hlavně aby mimčo bylo normální když se vyvíjelo dál v mrtvé matce.

annakarenina ( 14. listopadu 2013 13:46 )

Operace se zdarila, pacient zemrel. Co je dite bez matky? Delat z mrtve matky inkubator je proti prirode. Muj nazor.

atakdale ( 14. listopadu 2013 13:16 )

otázka je, jakej vliv to bude mít na to dítě - vyrůstalo v těle, které bylo uměle udržováno při životě, proto jsem psala o výzkumu stejně jako porod císařem má vliv na dítě, tak tohle určitě taky další věc je, že doktořina je fajn, ale tohle už je proti přírodě

Zobrazit celou diskusi