Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Záhada české milenky Kennedyho: Byla neteří prezidenta Novotného?

Autor: geok, rx - 
22. listopadu 2013
18:45

Neuvěřitelných 50 let dnes uplynulo od chvíle, kdy v Dallasu atentátník Lee Harvey Oswald zastřelil 35. prezidenta USA Johna Fitzgeralda Kennedyho. Celý svět si začal připomínat pozoruhodný život obdivovaného JFK. A v té souvislosti vypluje třeba osud jeho zřejmě jediné české milenky Marielly Novotny, údajně neteře generálního tajemníka KSČ a čs. prezidenta Antonína Novotného (†70)!

Pozoruhodná dáma mnoha talentů, zvláště některých, se jmenovala Mariella Novotny a narodila se v roce 1942 v Londýně. Po otci údajně pocházela z Československa. Přinejmenším to vždycky tvrdila. Jisté je, že se jmenovala Stella Capesová. Jak přišla ke jménu Novotny? Mohla být skutečně příbuzná komunistického prezidenta Antonína Novotného. Nebo o něm jen slyšela, když byl komunistický boss kdysi jako host na Valném shromáždění OSN v New Yorku zvolen nejkrásnějším státníkem. A ten fakt jí mohl posloužit jako užitečná legenda.

Sexuální atletka

Jisté je, že když její otec zemřel, pracovala jako striptérka a elitní prostitutka. Chtěla prý pomoci ovdovělé matce. Její přítelkyně Christine Keelerová na ni vzpomíná jako na »neuvěřitelně krásnou ženu se štíhlým pasem«. Na lůžku prý byla přímo sexuální atletkou, jež má v malíčku veškeré druhy sexuálního potěšení.  V roce 1959 si Mariella začala s majetným, o více než čtyřicet let starším obchodníkem se starožitnostmi a majitelem nočního klubu. Jmenoval se Horace Dibben. Asi po roce se vzali.

Potkali se na striptýzu

V roce 1960 odcestovala do New Yorku, kde se prý ve striptýz-baru pro pány potkala s kandidátem na prezidenta Johnem Kennedym a jeho bratrem Robertem. Vznikl prý z toho docela pravidelný intimní vztah.
Kennedyho lidem to začalo vadit a zajistili, aby FBI obvinila Mariellu z kuplířství. V roce byla 1961 vyhoštěna do Velké Británie. To už byl Kennedy prezidentem. I tam ale pokračovala v oblíbené činnosti a jejím lůžkem prošlo několik britských ministrů. Pořádala divoké večírky končící skupinovým sexem, samozřejmě za účasti mnohých prominentů.

Předávkovaná drogami

Před koncem života Mariella Novotny vykládala, že pracovala pro britskou tajnou službu MI5 a že měla JFK kompromitovat. Chtěla o tom napsat knihu. V únoru 1983 byla ale nalezena mrtvá ve své ložnici, oficiálně se předávkovala drogami. Krátce po její smrti někdo vykradl její dům a zloději odnesli její deníky z šedesátých a sedmdesátých let.
Možná věděla skutečně příliš mnoho. Ostatně nebyla sama…