Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Holčičku (†4) roztrhal pes z útulku: Matka ho ubodala, ale dcerku nezachránila!

Autor: shp - 
7. listopadu 2013
20:59

Chtěli mu poskytnout lásku, domov, ale on se děsivě polekal po výbuchu dělobuchu, zpanikařil a zaútočil na svou malou paničku Lexi (†4). Pes z útulku, kříženec mastifa, ji roztrhal. Matka s nožem v ruce psa ubodala, ale dcerku nezachránila.

Děsivé neštěstí se odehrálo v britském Mountsorrelu. Maminka Jodie tam se svou dcerkou Lexi zamířila do psího útulku, kde malé holčičce padl do oka kříženec mastifa. Lexi maminku uprosila, aby si ho vzaly domů a ona souhlasila. Psa našel potulovat se v parku jeho správce, který ho odchytil a odvezl do útulku.

Psa polekal výbuch dělobuchu

Kříženec francouzského mastifa byl v rodině teprve dva měsíce, když ho měl polekat výbuch dělobuchu z venčí. Pes zpanikařil a zaútočil na Lexi. Maminka Jodie neváhala ani vteřinu, vzala kuchyňský nůž a začala bojovat o život své dcerky.

Trhal ji jako hadrovou panenku

Bodala do něj, seč jí síly stačily, až zvíře padlo k zemi mrtvé. Bohužel se jí svou dcerku zachránit nepodařilo. „Trhal ji jako hadrovou panenku,“ vypověděla zděšená matka podle britského Daily Mailu.

simonkopic ( 8. listopadu 2013 03:01 )

...jak je ta matka blbá!

aluman ( 8. listopadu 2013 02:48 )

Sice i v útulku se může najít pes který je vhodný k dětem ale je to loterie kterou já bych rozhodně neriskoval. Vzhledem k tomu, že se do útulku dostávají psi různými způsoby, je u většiny z nich nemožné aby pracovníci útulku znali jejich minulost a to čím si prošli, co je mohlo poznamenat a co se při pobytu v útulku nemusí vůbec projevit, jelikož tam třeba nedojde k tomu, co může jejich agresivitu způsobenou špatnou zkušeností z minula, nastartovat. Ovšem ani záměrné lhaní ze strany některých nezodpovědných pracovníků útulku se nedá vyloučit.

krisik22 ( 8. listopadu 2013 02:14 )

I v útulku se najde pes, který je k dětem vhodný, ale neselhal třeba útulek sám? Nevychválil psovy dovednosti, aby se ho zbavil? Nezatajil povahu psa, nebo to, že nebyl řádně vycvičený zkušeným kynologem, jak je u takovýchto ras třeba?

anka ( 8. listopadu 2013 00:58 )

aluman ( 8. listopadu 2013 00:23 )

Nemohu souhlasit. K dítěti skutečně pes z útulku nepatří bez ohledu na rasu. Člověk skutečně neví co má takový pes za sebou, jestli nebyl například týrán a jak a čím. U takové psa, který se jinak chová mírně, poslušně, kamarádsky, stačí udělat pohyb nebo vydat zvuk připomínající mu týrání, vzít do ruky na první pohled nevinně vypadající věc pomocí které byl týrán a to může stačit k agresivnímu útoku třeba i od retvívra, pudla nebo jakéhokoliv psa doporučovaného podle rasy jako výborného do rodiny k malým dětem. Samozřejmě ne od každého psa je takový útok fatální ale ani méně závažné zranění dítěte bych nikdy neriskoval tím, že bych k dětem pořídil psa z útulku místo psa, kterého bych vychoval od štěněte, který se tím zařadí přirozeně do své "lidské smečky", od kterého vím co mohu očekávat, vím jak na co reaguje, čeho se například i bojí a já tak mohu předcházet konfliktním a nebezpečným situacím.

Zobrazit celou diskusi