Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drtinová se vyhazovu nebojí: Neuhnu, i kdyby proti stálo 500 Moravců!

Zatímco skupina Daniely Drtinové vedení televize kritizuje, Václav Moravec je v opačném táboře. Přestože je i on údajně nespokojený
Zatímco skupina Daniely Drtinové vedení televize kritizuje, Václav Moravec je v opačném táboře. Přestože je i on údajně nespokojený  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
1. listopadu 2013
20:10

Stojí včele těch, kteří chtějí zabránit cenzuře v České televizi. Přesto Daniela Drtinová chápe všech svých 60 kolegů, kteří se vedení zpravodajství zastali. Všech kromě Václava Moravce. Proč?

"Václav Moravec je jedním z těch, kteří si na situaci v České televizi stěžují už dlouho a ze všech nejvíce. Opravdu nechápu, proč teď tímto způsobem otočil a prezentuje se tak, jak se prezentuje. Byl to právě on, kdo i několikrát řediteli volal, vyjadřoval nespokojenost a chtěl situaci řešit," řekla v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

Drtinová navíc poukazuje na to, že její akce nebyla mířena proti šéfovi zpravodajství Zdeňku Šámalovi, jehož se její kolegové v protipetici zastávají, ale proti šéfredaktorovi Petru Mrzenovi. Většina prozemanovských zásahů prý proběhla právě na jeho popud. Moderátorka také věří, že reportáže většiny jejích kolegů ovlivněny nebyly, žádá ale prošetření případů, které uvádí v podnětu zaslaném Radě ČT.

Moderátorka si uvědomuje, že vzhledem k současné atmosféře plné strachu, která v televizi panuje, ji může její akce stát místo. Složit zbraně ale odmítá. "Pokud budu muset odejít, tak odejdu se ctí. Budu vědět, že jsem udělala, co jsem měla, a neuhnu, ani kdyby proti mně stálo pět set Moravců. Já celé tohle vnímám jako klíčové rozhodování o charakteru veřejné služby a nemyslím si, že by to byl marný boj," vysvětlila.

japome ( 24. února 2014 14:41 )

japome ( 24. února 2014 14:39 )

jsou to také už okoukané ksichtíky chce to novou krev a navíc paní Drtinová Vás nestíhám ani poslouchat - melete jak kafemlýnek

japome ( 24. února 2014 14:35 )

namhal ( 9. ledna 2014 13:41 )

Moravec je typický bolševický redaktor kam vítr tam plášt´.

linaxxl ( 9. ledna 2014 11:13 )

Zobrazit celou diskusi