Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Naběhli do baru a posekali návštěvníky mačetami: Soud jim zvýšil tresty!

Soud přitvrdil v případu mačetových útočníků z Nového Boru
Soud přitvrdil v případu mačetových útočníků z Nového Boru  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
24. října 2013
16:56

Naštvaní naběhli do baru v Novém Boru a začali tam okolo sebe máchat mačetami, několik návštěvníků zranili. Vše jako pomsta za hádku kvůli automatům. Vrchní soud teď tresty pro agresivní útočníky zvýšil, jeden dokonce překvalifikoval na pokus o vraždu!

Vojtěch Husák stráví za mřížemi 17,5 roku, Jakub Žiga a Antonín Sinu 15 let. Sinu nakonec nebyl potrestán za ublížení na zdraví, ale za pokus o vraždu. Soud mu tak místo tříletého trestu vyměřil o 12 let více. Žigovi soud verdikt potvrdil, Husákovi o rok a půl zpřísnil.

Při incidentu v srpnu 2011 zranili romští útočníci v baru tři muže. Útok vyvolal na severu Čech několik protiromských demonstrací.

Soud dnes rozhodoval také o odvolání dvou mladistvých spoluobžalovaných, kteří si u krajské instance vyslechli 3,5letý a pětiletý trest. Jednomu odvolací soud verdikt potvrdil, u druhého naopak rozsudek zrušil a vrátil k novému projednání.

Msta kvůli automatům

Podle obžaloby se útočníci mstili za předchozí konflikt mezi servírkou a dvěma romskými mladíky, kteří si do baru přišli zahrát na automatech. Žena prý chtěla vidět jejich občanské průkazy a mladíci ji začali vulgárně urážet. Hosté se ženy zastali a vyvedli je, jeden host prý také jednoho z hochů udeřil. Romové se údajně krátce poté do baru vrátili s posilou a hosty bez varování napadli.

Platinová destička v lebce

Jednomu ze zraněných mužů museli lékaři nahradit část lebky platinovou destičkou. Soudní psycholožka už dříve uvedla, že útok nebyl plánovaný, ale byla to akce vyvolaná hněvem.

alex80 ( 25. října 2013 09:40 )

Tak 17,5 roku za destičku v hlavě? Malý trest a žádné odškodné. Lidi by měli platit za to že někomu ublíží a platit všechny léčebné výlohy. A když už zmiňujete v komentářích zase tu Natálu.nic se jí nemuselo stát kdyby její rodiče nejdřív nevynášeli elektroniku a pak až svoje děcko...Další případ Patrika který byl znásilněn a skoro umlácen...potrestán nikdo nebyl a ten nejhorší parchant Bady několikrát utekl z pasťáku a už je znovu venku. Takový lidé by se měli odstřelit. Další případ dvou Slováků které napadli cikáni v metru na Můstku. Dva ožralí náctiletí cikáni je zmlátili tak že jeden má doživotní následky a hned tam přiběhl celý hlouček dalších agresivních kikin. Nevíte někdo jejich tresty? Trestní odpovědnost by měla být od 12ti let. Jsem pro trest smrti

montevideo ( 24. října 2013 21:33 )

Zřejmě bude ve volbách kandidovat nějaká strana soudců !

hofihofi ( 24. října 2013 21:18 )

Kdysi na mne chteli zastupovat trestnak, to nemohu, o co slo, synacek zmlatil svoji mamu, ze mu nechtela dat penize, cikan, 30 let, nikdy nedelal, za rok basy ztloustl o 12 kg.

hofihofi ( 24. října 2013 21:15 )

No ale ivan ma pravdu, nucene prace nejsou a oni sice budou v bani, bez chlastu a zenskych, ale to je tak vsechno, budou si valet koule. A to si pis. Z kriminalu ma jit hruza a ne to byt vykrmna.

montevideo ( 24. října 2013 21:12 )

Zobrazit celou diskusi