Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důchodce napálili, nemá čím topit v zimě: Místo zdravého dřeva mu prodali shnilé

Autor: Ivana Žáková, geok - 
23. října 2013
23:37

Promyšleně a drze okradený si připadá důchodce Emil Viazanica (72) ze Šenova. Zaplatil 7000 korun za zdravé dřevo, aby měl čím na zimu topit. Namísto toho mu prodejce na zahradě složil tři kubíky sypaného, zcela ztrouchnivělého dřeva.

„Deset kubíků topného dřeva na špalky jsem si objednal u firmy Arbor Moravia. Když mi ho v červenci složili na zahradě, zjistil jsem, že v hromadě pod zdravým dřevem byly tři kubíky naprostého šrotu,“ postěžoval si Emil Viazanica.

Okamžitě se spojil s prodejcem a žádal, aby mu namísto shnilého dřeva přivezli takové, za které si zaplatil, anebo mu vrátili poměrnou část peněz. „Nabídli mi, že si odvezou všechno zpátky. Zřejmě si mysleli, že s tím nebudu souhlasit, když už jsem se dřevem měl tolik práce a pořezal ho na špalky. V srpnu jsem jejich nabídku přijal, od té doby na mé stížnosti a reklamace nereagují,“ vysvětlil dále Blesku Viazanica.

Doma má krb na dřevo a přes zimu nebude mít čím topit. Má dojem, že mu firma úmyslně ke zdravému dřevu přihodila tzv. sypané. „Tohle zpráchnivělé náletové dřevo se v lese nechává jako hnojivo. Je to neuvěřitelná zlodějna,“ říká rozhořčeně důchodce a bývalý lesák. „Je to dřevo určené k topení,“ vyjádřil se zástupce spol. Arbor Moravia Jan Marko. Na opakovaný dotaz Blesku už nereagoval on ani nikdo z firmy.

mortis69 ( 24. října 2013 09:54 )

Asi je vycvičenej od Šmejdů z předváděček

dzery ( 24. října 2013 08:38 )

Co by chtěl 700kč za metr.

zlymikes ( 24. října 2013 05:26 )

u bývalého lesáka divné počínání

hofihofi ( 24. října 2013 04:36 )

Ten chlap je blbec to si ma prece prohlidnout a prebrat, a ne to rezat, na to nesmi sahnout a zpatky, nereaguji hned policie a ne po skoro pul roce, to bych se mu vysmal, nepreberu na miste a nic nepodepisu.

hu2hu ( 24. října 2013 00:22 )

To je zase článek. Firma ke "zdravému dřevu přihodila tzv. sypané". Sypané je výraz pro způsob měření objemu. Dovezli špalky v červenci, okamžitě jim volal, v srpnu se dohodli na zpětném odvozu. Přesto důchodce stačil dřevo "pořezat na špalky", já vidím naštípaná polínka. Kromě toho, jak mu mohli složit na zahradě 3 kubíky šuntu? Snad si to hlídal, když to skládali, ne? A platil až po složení. Máte to hoši nějaké pomotané.

Zobrazit celou diskusi