Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šimonka (†1) v nemocnici zabil rozbitý výtah: Padal do šachty před očima rodičů!

Autor: geo - 
19. října 2013
19:13

Děsivá tragédie se stala na půdě polikliniky v Humenném na Slovensku. Malý Šimonek (†1) zahynul ve výtahové šachtě před očima zoufalých rodičů. Výtah se rozjel ve chvíli, kdy z něj rodiče s kočárkem vystupoval, informoval server cas.sk. 

Rodiče šli s malým Šimonkem na návštěvu dětské doktorky. Když s kočárkem vystupovali v 6. patře, výtah se zničehonic rozjel nahoru. Otec se dítě snažil zachránit, ale chlapeček vypadl z kočárku do výtahové šachty. Dítě ze šachty museli vyprošťovat hasiči, chlapeček krátce na to zemřel v péči lékařů na rozsáhlá poranění.

Příčina tragédie se vyšetřuje. Podle policie byli ve výtahu kromě kočárku i tři dospělí lidé. „Za zatím neznámých okolností došlo k samovolnému pohybu výtahu směrem vzhůru. Při vytahování kočárku z jedoucího výtahu spadlo dítě do výtahové šachty,“ uvedla policejní mluvčí Jana Migaľová. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení.

Poliklinika od roku 2012 patří firmě NBP.  Jednatel firmy Peter Nízky vyjádřil nad událostí lítost a ochotu přijmout zodpovědnost, pokud se prokáže. O výtahy a jejich revize se stará externí firma, kterou už vyslýchá policie. „Když jsme převzali budovu, výtahy nefungovaly vůbec. Uvedli jsme je do technické způsobilosti“ poukazuje Nízky.

e.44 ( 20. října 2013 12:04 )

Já si myslim, že pokud měli roční dítě v hlubokém kočárku, musel k tomu být nějaký důvod, třeba jako u mojí první dcery, co měla do roka "kšíry" kvůli kyčlím, takže na golfáč nemohla a zároveň vypadnutí jí z kočáru nehrozilo, jelikož ty "kšíry" omezují v pohybu, dítě se sotva posadí. Mladší dceru jsem od roka vozila na golfáčích, stejně jako dcera vnuky. Zdravé roční a starší dítě už do hlubokého kočáru nepatří. I když je v kočáru přikurtované, už je pohybově tak zdatné že může částečně přepadnout a kočárek převrhnout, nebo ho rozhoupat, jinak si ublížit..... Ale to spíš jen tak na doplnění.... Na vině té tragédie je jednoznačně správce výtahu, nikdo jiný.

hofihofi ( 20. října 2013 07:05 )

No nekteri rodice jsou cvoci, videl jsem osobne zaroven s ochrankou pater-noster a matka s ditetem na golfkach, pockala na kabinu a ta kdyz byla tak pul metru pod tak do ni i s golfkama skocila a kdyz jela zpet ta skakala z nedojete kabinky zase z pul metru, dva klasicke vytahy vedle, ochranka ji neco rekla ona sproste odsekla.

hofihofi ( 20. října 2013 06:47 )

I kdyz jsem videl vytah kde servisaci vyradili ochrany a dalsi pri oprave a zapomneli na ne. A vytah dojel do posledni stanice jel dal az se oprel o strop sachty a motor vesele jel dal, nastesti ho vyradila proudova ochrana, asi okolo 1968 v Praze 1. Komunardu 16, to byl cvtkot s ututlanim

hofihofi ( 20. října 2013 06:40 )

A vsadim se, ze se ztratila servisni kniha vytahu, tohle je jasne zanedbani pravidelnych prohlidek i kdyz i vice poruch nahle vzniklych je mozne, vylouceno to neni, ale spis se sralo i na pravidelne kontroly, prestal chodit jeden okruh a pak dalsi, ale tak, ze se na provozu nepoznalo, proto tys pravidelne povinne prohlidky co asi nebyly mozna vubec provadeny.

hofihofi ( 20. října 2013 06:26 )

A to jsou tam dva, jeden zavrene dvere a druhy zajistene dvere elektromagnetem

Zobrazit celou diskusi