Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pražský rozparovač je profesionál: Oběti odřezal bříška prstů

Autor: ljš - 
17. října 2013
11:41

Je brutální, precizní a především je na svobodě. Z pražského rozparovače, který kolem Vltavy poházel rozčtvrcené části těla neznámé ženy, jde hrůza. Podle policistů z něj dokonce odstranil orgány a řezy jsou natolik čisté, že se pravděpodobně jedná o profesionála.

Vražda má přitom podobné rysy jako případ z prosince 2011, kdy byla v Kunratickém lese a Karlíně nalezena rozčtvrcená žena, jejíž totožnost kriminalisté dosud neznají. A hrůza je o to větší, že se děsivý nález dá spojit také s případem na Slovensku.

Vrah se snažil policistům práci co nejvíce ztížit. Své oběti totiž odřezal bříška prstů, aby tak znemožnil identifikaci podle otisků prstů. Jedinou stopou tak prozatím zůstává pouze jizva po operaci slepého střeva. "Kriminalisté už zúžili počet možných obětí na několik desítek, a protože jedna z nich je ze Slovenska, spojili se s tamními kolegy," řekla FTV Prima policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Pokud má všechny případy na svědomí stejný člověk, je pravděpodobné, že se jeho modus operandi nadále zdokonaluje, nebo měl na tuto poslední oběť více času. Ženě nalezené před dvěma lety totiž prsty úplně odřezal.

snezny.levhart ( 22. října 2013 01:05 )

anano, případně může vyjíždět naložen rovnou z garáže apod.

divoka.kocka ( 19. října 2013 13:20 )

pak ještě musí mít takové pracovní podmínky, které mu umožnují třeba celou noc nespat, porcovat tělo a rozvážet ho po Praze a nikdo na něm nepozná, že je nevyspalý. Pracuje tedy bud na nějaký směnný smystém - druhý den má volno, nebo je takového fundamentu a má práci takového charakteru, že dokáže fungovat další den po neprospalé a možná i pro něj dost stresující a vysilující noci. Když si situaci představím, pak s dotyčnou pravděpodobně požili nějaký alkohol, nebude riskovat, aby kusy těla rozvážel po vlivem - dělá to tedy až následující den a noc, tělo má tedy minimálně jeden den v bytě, což potvrzuje osamělost bydlení, vyloučení nenadálých návštěv..takže sice osaměle žijící ale se šarmem.

divoka.kocka ( 19. října 2013 13:04 )

Pro mně není až tak otázka, co je to za bestii - psychiatrických úchylek je mnoho, bude to nejaky psychopat - třeba parafylik se sadistickým zaměřením, ale spíš otazkou je, co je to za ženy, že je nikdo nepostrádá. Čekám docela nedočkavě na nějakou identifikaci poslední mladé ženy. Vrah určitě musí být motorizován, zná Prahu, tedy lze vyloučit mimopražské, bude silný s dobrou fyzickou kondicí. Která žena půjde s neznámým mužem, kterého potká někde na nádraží ? Spíš to vidím na ten anonymní internet a seznamky. Je zřejmé, že ty ženy získají až takovou důvěru, že jdou s dotyčným někam do soukromí, nejspíš k němu do bytu, člověka lze zabít nebo omráčit kdekoliv, ale jak dostat pak tělo beze svědků někam, kde ho v klidu s prominutím naporcuje ? Poslední žena asi nebyla podle výšky žádná křehulka. Rozhodně byla dost vysoká, i kdyxž mohla být štíhlá a s dlouhým tělem se špatně manipuluje. Je zřejmé, že ty ženy s ním šly do jeho soukromí dobrovolně, tedy asi dost pravděpodobně ne napoprvé, pokud to nebyly placené prostitutky. Vrah tedy žije osaměle ale bude mít určitý šarm a schopnost se seznamit. Bide to energický perfektcionista. Žije někde, kde má dostatek klidu, soukromí a možnost pak naporcované kusy těla vynést v pytlích do vozu. Bude mít možnost parkovat velmi blízko místa, kde tělo porcuje - i v noci by mohl potkat nepohodlné svědky, kteří by si pamatovali, že potkali někoho kdo vlekl něco v pytlích. Ale tohle všechno je zkušeným kriminalistům jasné. Klíčová je identifikace té ženy. Byla sirotek, neměla práci, neměla kamarádky...nikoho ? Víc jak měsíc jí nikdo nepostrádá...

ouha ( 17. října 2013 12:59 )

To je tedy titulek - to jako, že je to "vrah profesionál"? A kde se taková profese učí?

lahny ( 17. října 2013 12:28 )

Pokud se někdo ohání tím, že to musí být seriový vrah, tak bych ho klidně vyvedl z omylu.KDOKOLI, KDO ZABÍJÍ ZVÍŘATA (a já jsem mezi nimi) ta zvířata UMÍ rozporcovat, čili ví, kde a jak vést řez.Určitě nebude řezat uprostřed kostí, ale VŽDYCKY v kloubu. Vím, příspěvek je možná morbidní, ale zase to není takové umění rozporcovat člověka.

Zobrazit celou diskusi