Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vozíčkářka Petra (27) z České Lípy chce sportovat: Na kolo si vydělává jako modelka!

Autor: Tereza Hodáliková - 
16. října 2013
07:04

Před dvěma roky si řekla, že začne sportovat. A to i přesto, že trpí vážnou genetickou chorobou a prakticky vůbec nechodí… Nyní si Petra Hurtová (27), jejíž příběh Blesk sleduje, řekla, že nafotí kalendář a z jeho prodeje si koupí profesionální kolo!

„Doma mám horské, a na závody potřebuji »silničku«. Tu si teď složitě půjčuji, ale není to ono. Musím si ji vždy přenastavit na sebe. Bohužel nová stojí přes 150 tisíc,“ popisuje Petra z České Lípy s tím, že se rozhodla si na kolo vydělat sama. A to netradičním způsobem! Na několik dnů se ze sportovkyně stala modelka!

„Celé jsem to nazvala Jsem na vozíku, ale i přesto jsem žena. S profesionální fotografkou fotíme sérii 12 snímků na téma jaro-léto-podzim- -zima. Podle toho jsem si vybrala v půjčovně šaty a dohodla květiny,“ říká Petra a pokračuje: „Asi nostalgicky bych řekla, že mi to bude chybět, každé šaty jsou jiné a v každých si připadám úplně jinak, ale opravdu jako ŽENA, ne nadarmo se říká, že šaty dělají člověka.“

4 roky s Petrou

Blesk poprvé informoval o Petře Hurtové 22. září 2009. Všichni ji znali jako ženu, která měla za sebou 48 operací. Tenkrát se radovala ze svého třináctiměsíčního synka Viktora. „Kvůli mému vrozenému onemocnění (Osteogenesis imperfecta) byli lékaři proti těhotenství, ale nakonec se zadařilo,“ vzpomíná. Tenkrát ještě řešila jeden problém – neměla dostatek peněz na vozík. Po článku se ale ozval čtenář Oldřich Máj (48) s tím, že zbytek peněz – 74 000 Kč, doplatí!

Co o sobě říká sama?

„Jsem úplně obyčejná holka, která asi nechce přirůst k televizi, a proto se snaží něco dokázat. Sobě i okolí, že i když má člověk handicap, nemusí to být překážka pro budoucí život. Ba naopak.“

Na paralympijské hry!

Petra trénuje každý den, objíždí různé závody na svém speciálním kole, kterému se říká handbike a vyhrává! Má velký sen! A to kvalifikovat se na olympijské hry pro postižené a získat zlatou medaili! K tomu právě potřebuje nové kolo! To, na které si chce nyní vydělat!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lulindapospisilu ( 23. října 2013 23:12 )

 Nevěřím svým očím!!! Chce se mě brečet,když to tu tak čtu. Myslím že to co dělá p. Petra má do žebrání daleko!!! Nesedí někde s kloboukem a nežebrá. Nafotila kalendář a je na každém znás pokud si ho koupí a přispěje tím Petře na nové kolo. Bydlela jsem s Petrou krátký čas ve stejném paneláku. Co ona všechno dokáže i přez svoji nemoc je obdivuhodné. Už jen že se perfektně stará o svého syna!! Znám několik matek které se na ní ani nehrabou!!! Jste ubohý,bezsoucitní paka! Petro,přeji Vám hodně sil,a hodně trpělivosti. Vždy se najde nějaký hlupák. Povzneste se nad to a bojujte za svůj sen!! Pokud budu moct přispět koupí Vašeho kalendáře ráda si ho koupím.

clarabella ( 16. října 2013 13:45 )

závidíš ubožáku?

clarabella ( 16. října 2013 13:44 )

forleni je beztak nějakej nefachčenko co žije ze sociálních dávek a se.e ho, že by mohl někdo někomu na něco přispět. Ubožák.

emyd ( 16. října 2013 13:14 )

při čtení"forleni" se mi opravdu tajil hrůzou dech!Jak toto můžete pane/í napsat,je to tak hrůzné.Zamyslete se nad sebou,opravdu.

optimistickysokrates ( 16. října 2013 13:13 )

Petro, chci vám sem napsat něco pozitivního, protože těch vzájemných negativních a nenávistných reakcí bylo už dost. Cokoli děláte s radostí je úžasné, ať si o tom říkají ostatní co chtějí. Takže hodně radosti, štěstí a optimismu, protože život je fantastické dobrodružství. A "žebrání" vyžaduje velkou odvahu a schopnost potlačit vlastní ego.

Zobrazit celou diskusi