Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z kolotoče rovnou pod kola aut! Hřiště pro děti postavili mezi silnicí a potokem

Dětské hřiště postavili v Hodslavicích mezi cestou a potokem. Navíc jen pár metrů od rodinných domů.
Dětské hřiště postavili v Hodslavicích mezi cestou a potokem. Navíc jen pár metrů od rodinných domů.  (Autor: Blesk – Jiří Krušina)
Autor: Jiří Krušina - 
14. října 2013
07:01

Ani v Kocourkově by nevybrali pro dětské hřiště tak hloupé místo, jako v Hodslavicích u Nového Jičína. Z jedné strany prolézaček je silnice a z druhé sráz a potok.

Okolo hřiště projedou desítky aut denně. „Měl by tu být alespoň nějaký plot, aby děti nevybíhaly rovnou na cestu,“ řekla Blesku matka malé Emičky.

Za pravdu jí dal i majitel nedalekého domu. „Už dvakrát se mi stalo, že mi děti vběhly pod auto. Na rozdíl od jiných řidičů jsem věděl, že tu hřiště je a byl jsem obezřetný. Je to ale otázkou času, než dojde k tragédii. Bylo to hloupě vybrané místo pro dětské hřiště,“ řekl majitel domu v sousedství hřiště Zdeněk Geryk.

Vedení obce hřiště postavilo, aniž by o záměru informovalo majitele okolních domů. „Máme rádi děti. Sami si v důchodu užíváme vnoučat. Vybudováním hřiště v těsné blízkosti domu jsme ale přišli o soukromí,“ posteskla si navíc Jarmila Kudělková z Hodslavic.

Radnice: Plot plánujeme...

„Do budoucna výstavbu plotu plánujeme. K vybudování hřiště bez konzultace s majiteli okolních domů mohu říci, že nejde o běžný postup. Vlastníkům okolních nemovitostí jsme se omluvili,“ uvedl místostarosta Hodslavic Martin Repta.

eremita ( 14. srpna 2014 22:32 )

Taky se nás nikdo neptal, jestli v atriu mezi domy chceme hřiště. Prostě je tu, dětem se zjevně líbí a řvou tu jako tuři, zvláště dva sonorní ječáky se předhánějí, kdo víc. No, k silnici, kde projíždí desítky aut během pár minut mají pár desítek metrů, Botič několik kilometrů. Holt Praha....

billteji ( 14. října 2013 22:33 )

Pán Geryk by se měl nad sebou zamyslet. Ráda se zasměji nad takovýmto chováním ''dospělých lidí''. Snad oni nikdy nebyli malé děti. A nikdy si trošku více nevýskli. Je to trošku k pláči co se v tomto státě děje, a co spoluobčané ve vesnici neučiní pro svou ''slávu''. A ráda by jsem onu statistiku těch desítek aut denně ráda viděla

kikita ( 14. října 2013 09:14 )

Hřiště je u klasické vesnické uličky, kde sice jezdí auta, ale určitě jich tam neprojedou desítky denně a ulička je úzká, takže auta tam musí jezdit pomalu i kdyby tam hřiště nebylo. Na takové úzké uličce může auto srazit i dospělého, ne jen dítě, když bude jezdit jako prase. A na staně u potoka je dřevěný plotek, takže pokud děti přes něj nelezou, nemůžou do potoku spadnout. Taky tam se svýma dětma chodím a umím si je ohlídat tak, aby si hrály jen na vymezeném prostoru a neběhaly na cestu nebo nelezly přes plot.

zabibol ( 14. října 2013 09:00 )

Asi tam vládnou socbolševici. Jinak to není možné.

Zobrazit celou diskusi