Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Řidička zabila u Prahy silničáře! Cisterna rozdrtila na Jablonecku osobák

Autor: simao, ČTK - 
1. října 2013
10:47

Z fotek těchto nehod až zamrazí. Na Jablonecku skončilo osobní auto i s řidičkou sešrotované pod mnohatunovým kolosem. Spadla na něj cisterna! Tentokrát však šlo jen o plechy, řidička vyvázla s lehkým poraněním! Stejné štěstí však nemělo 55 lidí, kteří na českých silnicích zemřeli během září. A také silničář, kterého dnes u Prahy srazila patrně sluncem oslněná řidička osobáku.

Cisterna převážející 16 tisíc litrů glycerinu o zhruba 24 tunách havarovala včera na silnici 14 v Lučanech nad Nisou. Na více než 8 hodin pak tahle děsivě vyhlížející nehoda včera uzavřela tah z Jablonce na Tanvald.  Teprve v noci se podařilo těžké technice vrátit vůz na silnici a pár minut po 22:30 mohl být provoz obnoven, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Jana Světlá.

Řidičku přimáčkl kamion, přežila

Kamion přitom zůsal po nehodě částečně převrácený na boku. "Pod cisternou zůstal rozdrcený osobní automobil Ford Focus. Jeho řidička měla velké štěstí, neboť kabina dopadla až za ni na zadní sedačky," řekla ČTK mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Podle mluvčí záchranné služby Lenky Markovičové byli řidič cisterny a řidička osobního auta při nehodě jen lehce zraněni.

Tragédie u Kněževsi: Řidička přehlédla silničáře

Dnes dopoledne se pak stala další nehoda u Kněževsi v okrese Praha-západ. Řidička osobního auta, patrně oslněná sluncem, přehlédla silničáře a smetla jej. "Třiatřicetiletý řidič najel na pracovníka údržby silnic a přitiskl ho k nákladnímu vozidlu," uvedla MF Dnes středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. Posléze se ukázalo, že šlo o řidičku. I přes pokusy svědků a posléze záchranářů o dělníkovo oživení se život dělníka zachránit nepodařilo.

Smutná bilance za září: 55 mrtvých na silnicích

Řada dalších dopravních nehod pak během uplynulého září skončila tragicky. Podle předběžných policejních nehod si bouračky vyžádaly 55 lidských životů, což je v rámci letošního roku třetí nejvyšší číslo. Více lidí zemřelo na silnicích o prázdninách - v červenci to bylo 72 lidí a v srpnu 61. Jedna z posledních tragických nehod se přitom stala v neděli mezi Cínovcem a Dubím na Teplicku, kde vůz Volkswagen Golf narazil do sloupu veřejného osvětlení při honičce s druhým autem, které po nehodě ujelo. V havarovaném vozu byli mladíci ve věku 18 až 19 let. Emil a Roman zemřeli, Zdeněk skončil s vážným zraněním v nemocnici.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi