Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český turista zmizel v Libanonu: Přes SMS prosil hotel o pomoc!

V Libanonu, kde panuje napjatá atmosféra po útocíc Hizballáhu, zmizel český turista
V Libanonu, kde panuje napjatá atmosféra po útocíc Hizballáhu, zmizel český turista  (Autor: Reuters)
Autor: geo - 
30. září 2013
20:19

V Libanonu je pohřešován český turista. Zmizel minulou středu na túře do horského údolí v severním Libanonu. Do hotelu poslal sms se žádostí o pomoc. Muže se nedaří vypátrat ani s pomocí psů.

Šestačtyřicetiletý Čech je nezvěstný od středy, kdy poslal hotelu několik sms se žádostí o pomoc.  Záchranáři se ztraceného turistu snaží vypátrat pomocí psů, v náročném terénu se jim ale nedaří zachytit stopu. Dále se snaží muže lokalizovat pomocí telefonu. O případu informoval libanonský deník Daily Star.

Český turista se ztratil v údolí Kadíša, které je známé jako svaté údolí. Stejnojmenná řeka Kadíša zde vyhloubila hluboký kaňon, v jehož stěnách se nachází velké množství jeskyní. Údolí se dokonce dostalo jako významná historická památka raného křesťanství na seznam UNESCO. Po staletí přitom bylo útočištěm sekty maronitů. V Libanonu však v současnosti panuje napjatá situace především kvůli útokům členů z teroristického hnutí Hizballáh.

 

Řeka Kadíša vyhloubila údolí s mnoha zákruty a jeskyněmi Řeka Kadíša vyhloubila údolí s mnoha zákruty a jeskyněmi | Wikipedia.org

alna ( 30. září 2013 20:51 )

co tam č u r a k lezl zase dalši problemy ,

Zobrazit celou diskusi