Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Brutální rvačka v pražském metru: Skupinka mladých útočila v přesile na strážníky Městské policie!

Skupinka mladých agresorů se porvala v metru se strážníky Městké policie.
Skupinka mladých agresorů se porvala v metru se strážníky Městké policie.  (Autor: Reprofoto YouTube.com)
Autor: lm - 
29. září 2013
10:46

S agresory v pražském metru se roztrhl pytel. Na internetu se objevilo nejedno video, na kterém je jejich těžko uvěřitelné chování vůči ostatním zachyceno. To poslední ukazuje skupinku mladých v metru, kteří v přesile napadají strážníky Městské policie. Jak to skončilo?

Video začíná strkanicí strážníků Městské policie s trojicí mladých, kteří jsou zjevně pod vlivem návykových látek. Co předcházelo sporu tak není ze záběrů jasné. Brzy se ale do šarvátky zapojil ještě jeden muž a policisté se tak ocitli ve znatelném oslabení.

Tlačenice se stala nekontrolovatelnou, a proto strážník odhodil jednu z agresorek na zem, kde zůstala bezvládně ležet. "Co si myslíš kun*o? Ty si tu holku zabil!" řve na policistu kamarádka zraněné.

Nastává klid do doby, kdy se skupinka mladých opět rozvášní a začne policisty nejdříve nevybíravě urážet a následně i napadat. V jednu chvíli mladí dokonce útočí v převaze tři na jednoho. Ze záběrů je patrné, že strážníci se přesile brání spíše pasivně. Po pár minutách jim přibíhá na pomoc další hlídka Městské policie a mladí agresoři končí v poutech.

Hlídka řešila ve vestibulu jiný případ

Rvačka se odehrála 15. března krátce před půlnocí. Hlídka přijela do vestibulu stanice metra Karlovo náměstí řešit oznámení, že na nástupišti se pohybuje zjevně opilá osoba a mohla by spadnout do kolejiště.

"Při kontrole mladíka strážníci zaslechli od eskalátorů hlasitý křik. Hlídka se otočila směrem k eskalátorům, přičemž uviděla muže, který sjel mezi pohyblivými madly na nástupiště. Za tímto mužem přiběhla dolů dvojice dívek a mladík, kteří nesli dvě PET lahve s vínem," popsala mluvčí pražské městské policie Jana Přikrylová.

Skupinka byla zjevně opilá a pokřikovala. Jeden z mladíků začal převracet kovové zábrany u eskalátorů, a strážníci ho proto z metra vykázali. Jeho kamarádi ale zůstali na nástupišti.

Vykázaný mladík se nehodlal s rozhodnutím strážníků smířit a vrátil se zpět. "Protože hrozilo nebezpečí jeho pádu do kolejí, strážníci ho zachytili a odváděli. V tu chvíli ale dvě dívky a další mladík začali kamaráda „bránit“ a vědomi si přesily brutálně na strážníky zaútočili," popisuje mluvčí. 

"Nejagresivnější byly dívky, jedna z nich strážníka škrtila a poté ho poškrábala po celém obličeji a očích a způsobila mu krvácivé zranění. Druhá dívka strážníka zase několikrát udeřila do obličeje," dodává mluvčí. Zraněné strážníky po útoku převezla záchranka k ošetření do nemocnice.

Bylo to přiměřené?

Diskutéři pod videem se staví spíše na stranu strážníků. Najdou se ale i tací, kteří se zastávají skupinky mladých. Podle nich byl zákrok jednoho z policistů nepřiměřený. Co si myslíte vy? Napište nám to v diskuzi!

Poznáváte skupinku mladých ze záběrů? Pokud ano, kontaktujte nás na emailové adrese tip@blesk.cz.

ejlawoe ( 30. září 2013 16:58 )

http://www.youtube.com/watch?v=K0j8c-TH-w8

ejlawoe ( 30. září 2013 16:53 )

eh....sorry, ale autorem videa jsem já a nevidím důvod, proč by je Plesk.cz měl publikovat na svém webu. To je novinařina, vykrást youtube, neuvést autora, kterýžto je sám smazán a ke všemu za video půl roku starý musí čelit útokům internetovejch hrdinů. Blesk a Tv Nova, lidi proberte se a nežerte už tenhle ksindl....dělaj z lidí pitomce.

hrabenkaostrovinova ( 30. září 2013 11:25 )

Nějak pracovat člověk musí, podobně jako pracovníci ostrahy. CBS jsou fakticky podvod.

hrabenkaostrovinova ( 30. září 2013 11:23 )

Video nefunguje. "Došlo k chybě". Nemám dobré zkušenosti s prací policie.

maximus_brutus ( 30. září 2013 10:56 )

až budu někdy potřebovat pomoc, tak opravdu doufám, že přijede státní policie a né tihle zamidrákovaní nešikovní zedníci(tajně doufám, že je u nich nutnost alespoň výučák, když už nic jiného). Jinak samozřejmě pracuji a z daní nepřímo platím státní policii a i když se mi vždycky nemusí všechno na policii líbit, tak fakt nechápu proč se tu vytváří další ozbrojená složka, když už tu jednu fungující máme. Mimochodem k čemu si myslíte že jsou měšťáci motivováni, když je platí město? Asi aby taky něco do kasičky donesli, ne? A opravdu si myslíte, že největší problém lidí v Praze jsou "špatně" parkující auta?

Zobrazit celou diskusi