Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemřel muž přezdívaný Taťka Šmoula: Takhle vypadal, než zmodral!

26. září 2013
16:58

Chtěl se zbavit zánětu kůže v obličeji a ze své léčby nakonec zmodral. Paul Karason (†62) přezdívaný Taťka Šmoula odešel z tohoto světa v pondělí, když v nemocnici podlehl infarktu a mrtvici.

Sympatický a usměvavý Američan dostal vážný zánět kůže v obličeji asi před 15 lety. Lékaři mu s ním příliš nepomohli, a tak si Paul sám naordinoval užívání roztoku stříbra.

To sice na podobné choroby zabírá, a na počátku minulého století fungovalo jako předchůdce antibiotik, má však velmi vážné vedlejší účinky. Ty jsou způsobené hlavně tím, že se po užití usazuje v orgánech, a to především kůži.

Paul Karason tak zanedlouho zmodral a začal žít v ústraní. Pak se ale objevil v jedné americké show a rázem se stal světoznámým. Přestože užívaní roztoku omezil, musel se smířit s tím, že šmoulou zůstane až do své smrti. Toto poškození kůže zvané argyrie je totiž nevratné.

O jedinečného modrého muže svět přišel v pondělí, kdy zemřel v nemocnici ve Washingtonu na následky infarktu a mrtvice.

duplex ( 26. září 2013 17:34 )

Znám takového člověka žijícího zde,táké byl otráven aktivním stříbrem,prima člověk,ale při každém setkání s ním vás mrazí,je jako z jiné planety a je cítít kovem a vzbuzuje obrovskou pozornost okolí.

Zobrazit celou diskusi