Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie na D1: V převráceném kamionu zemřel řidič

Autor: ČTK, ljš, cad - 
25. září 2013
08:31

Zmařený lidský život a značné dopravní komplikace si vyžádala nehoda kamionu, který se přávrátil na dálnici D1. Kvůli odstraňování následků nehody potrvá uzavírka nejméně do desáté hodiny dopolední.

Nehoda kamionu v noci na zhruba dvě hodiny uzavřela na Benešovsku dálnici D1 ve směru na Brno. Kamion se na 71. kilometru převrátil na bok, jeho řidič zemřel. Krátce po 3:00 policie obnovila provoz na dálnici jedním pruhem.

Podle zjištění Blesku se jedná o devětatřicetiletého řidiče ze Slovenska, otce dvou dětí. Jeho tělo identifikovali kolegové z firmy, pro kterou jezdil, kteří místem nehody zrovna náhodou projížděli. Podle svědků zkušenný řidič patrně usnul, najel na sráz lemující dálnici, odrazil se od něj a s kamionem vletěl do odstaveného bagru, který před sebou několik desítek metrů tlačil.

Nehoda se stala kolem 1:00, z kamionu také vytekla nafta. Dálnice byla uzavřena mezi nájezdem na 66. kilometru u Lokte na Benešovsku a exitem 75 poblíž Hořic na Pelhřimovsku. Uzavírka potrvá nejméně do 10 hodin.

Situace na nejvytíženější české dálnici je zoufalá. Dělníci, kteří pracují na její rekonstrukci tvrdí, že jim jde denně o život. "Chtěli jsme tu betonové zábrany, které se běžně používají třeba v Rakousku, ale bylo nám řečeno, že jsou moc drahé. Jenom tenhle týden, už jsem dvakrát uskakovali před letícími kusy plastů, které jsou tu místo betonových zábran," řekl dělník Pavel, jeden z těch, kteří pracují v místě, kde se nehoda stala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi