Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Zabiják z Keni dal dětem čokoládu a šel dál střílet: Odpusťte nám, nejsme monstra

Autor: šim - 
24. září 2013
12:37

Fotka, z níž mrazí, obletěla celý svět. Dvě vystrašené děti stojí nad mrtvolou muže, který leží na chodníku pod schody keňského obchodního centra. Přežily, protože je jeden ze šílených střelců ušetřil. Každému vložil do ručičky čokoládu a prosil je za odpuštění.

V jejich očích je vidět obrovský strach a zmatek. Dvojice dětí nechápe, co se kolem nich děje. Vidí jen, jak lidé padají mrtví k zemi. Také jejich matka Amber byla zasažena jednou střelou rozběsněného útočníka. Zasáhla ji do nohy. Teprve čtyřletý Elliot chránil svým tělem zraněnou matku a svou šestiletou sestru Amelii.

Nejsme monstra

Pohled na tuto rodinnou tragédii, jednu ze stovek, která se o víkendu v keňském nákupním centru odehrála, zřejmě obměkčil běsnícího teroristu a rodinu ušetřil. Dětem pak vložil do rukou čokoládovou tyčinku. „Prosím, odpuste nám. Nejsme monstra,“ řekl při tom ozbrojený muž dětem a odešel dál plnit rozkaz…

„Byl to zlý muž,“ vypověděl pak chlapec policii. Rodině se pak podařilo z obchodního centra uniknout na ulici. Přestože policie tvrdí, že nad nákupním střediskem převzala kontrolu, střelba se z objektu stále ozývá. Teroristé, kteří mají na svědomí přes 60 životů, drží ještě nejméně desítku rukojmí. Speciální jednotky pročesávají celý objekt. Liší se však informace o tom, kolik ozbrojených teroristů se uvnitř ještě ukrývá.

Zatímco agentury s odvoláním na bezpečnostní zdroje uvedly, že vojáci a policisté narazili na "jednoho či dva" skrývající se ozbrojence, keňská televizní stanice Citizen později bez bližších podrobností a bez udání zdroje oznámila, že speciální jednotky zastřelily "zbývajících" šest teroristů.

martinprokes ( 24. září 2013 16:42 )

Svět je naruby a nikomu se nedá věřit. Ani očití svědci netuší pravý význam masakru. Násilí plodí násilí a tihle "teroristi" to asi neudělali jen tak z dlouhé chvíle.

tochadda ( 24. září 2013 16:12 )

Chudák lidstvo....

alex0800 ( 24. září 2013 13:42 )

Na čí příkazy tohle zlo páchají? Že by někdo ze "spojenců" Obamova bráchy z muslimského bratrstva, tedy té teroristické organizace kterou USA tak vehementně podporují i po té, co chemickými zbraněmi útočili do vlastních řad? Muslimské bratrstvo se moc neliší od těch, se kterými bojoval již Bush ve Válce o ropu pod záminkou boje s terorismem.. Tedy poté, co CIa vytrénovala tyto "teroristy" sloužící zájmům diktátora USA (viz 51.dodatek US ústavy) ;-) Miluj bližního svého! Všichni jsme pouze lidské bytosti..

Zobrazit celou diskusi