Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrtvé děti po masakru v Pákistánu: Pumový útok v kostele nepřežilo 78 lidí!

Autor: ČTK - 
22. září 2013
21:21

Nejméně 78 lidí bylo dnes zabito a 130 zraněno při pumovém útoku dvou sebevražedných atentátníků před kostelem v Péšávaru na severozápadě Pákistánu. Mezi oběťmi masakru v křesťanském objektu je i 34 žen a sedm dětí.

V prohlášení citovaném AP organizátoři atentátu říkají, že budou pokračovat v útocích proti nemuslimům, dokud Spojené státy nezastaví útoky svých bezpilotních letadel v odlehlé kmenové oblasti na severozápadě Pákistánu.

Dnešní útok je jedním z nejkrvavějších činů, jaké kdy byly spáchány v Pákistánu proti křesťanům. Ti tvoří asi čtyři procenta z celkového počtu 180 milionů obyvatel převážně muslimské země a jsou často diskriminováni. Terčem atentátů se ale podle agentury AFP stávají ojediněle.

Dvě exploze

Podle očitých svědků, které citovala místní televize Geo TV, zazněly v rozmezí několika sekund dvě exploze. V anglikánském kostele Všech svatých stojícím v hustě obydlené čtvrti nedaleko tržiště bylo na nedělní mši shromážděno údajně nejméně 600 věřících, kteří v době útoku právě vycházeli z budovy.

Podle policejních zdrojů byly na místě útoku nalezeny i odtržené nohy jednoho z atentátníků.

marlen52 ( 20. ledna 2016 16:56 )

nadzvedlo mě když ten jejich šef řekl že si za to ženy mohou že byly polonahé navoněné.v prosinci polonahé sice nechápu ale nechci vidět co budou dělat utečenci v letě až budou ženy jen v kraťáskách a tílku

mortis69 ( 23. září 2013 08:50 )

Ne jen Amíci,ale celej civilizovanej Svět by se měl spojit a vypráskat tuhle chamraď Dokud se bude propagovat multikultůra a dávat prostor všem těm ujetejm handforhelpům,bude se vraždit dál

gabreta ( 23. září 2013 01:20 )

Když už amíci nechali mírumilovným islámistům postavit mešitu vedle zbytku dvojčat,tak by jsme už měli taky nějakou postavit u nás.Už jen pro to,že islám je tak "mírumilovnej" a my dali důkaz že ho neodsuzujem.Že tisíce mrtvejch neviných civilistů ročně,je jen omyl těch co si víru pravou jen špatně vysvětlujou.A Kalousek by tam mohl hned přednášet o lásce k bližnímu svému!!

zirafa ( 22. září 2013 21:46 )

.... a bude hůř..... díky vypatlancům, kteří obhajují multikulti, čeká tohle v nedaleké budoucnosti celý civilizovaný svět..... však už ručníkáři ukázali, co dovedou,ale ještě přitlačí......

Zobrazit celou diskusi