Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílené! Kulturistka vzpírá činky i dva týdny před porodem

Autor: šim - 
20. září 2013
13:03

Většina těhotných žen, kterým zbývají dva týdny do porodu, tráví své poslední dny v očekávání v klidovém režimu, posedávají, moc se nenamáhají a doufají, že jim potomek v bříšku už nedá dlouho příliš zabrat. Ne tak Lea-Ann Ellison (35), vzpěračka z Los Angeles. Pokročilé těhotenství jí ve cvičení vůbec nepřekáží.

Nastávající maminka tráví dny místo vybíráním výbavičky v posilovně. Obří břicho nebřicho, těžké činky zvedá jedna dvě. Američanka se totiž už pár věnuje intenzivnímu cvičení a posilování, tak je na to její tělo zvyklé.

Ellison se pochlubila svými snímky na facebooku a většina z 16 tisíc komentářů, které fotky vyvolaly jen během pouhých pěti dnů od jejich zveřejnění, jsou mixem zděšení a údivu. Najdou se však i slova podpory. Do diskuze se vložilo také několik lékařů, kteří její rozhodnutí podporují.

„Samozřejmě těhotným ženám nedoporučujeme zvedat velmi těžké předměty. Ale ona je očividně na fyzickou zátěž zvyklá a její těhotenství je už natolik pokročilé, že by své dítě ohrozit nijak neměla,“ řekla pro britský Daily Mail lékařka Janet Fyle.

Lea-Ann, matka 12leté dcery a 8letého syna, začala s intenzivním cvičením právě po narození druhého dítěte. „Mateřství je skvělý pocit. Nechtěla jsem však být jen máma, chtěla jsem být sexy máma,“ popisuje Lea-Ann, jak se k tomu dostala.

Když otěhotněla potřetí, se cvičením už nepřestala. Několik hodin týdně tráví v posilovně a nezastaví se ani před vzpíráním těžkých činek.

„Všem moc děkuji za podporu,“ napsala Lea-Ann na facebook v odpovědi. „Ti, kteří budou chtít psát nenávistné komentáře, je psát nepřestanou nikdy. Díky bohu je to můj život. Ještě jednou díky, moc to pro mě znamená,“ dodala Lea-Ann.

e.44 ( 21. září 2013 15:42 )

Prasknutí cévy v oblasti přilnutí placenty k děložní sliznici a následný vznik hematomu není důvod ale je následek výše abyss popsaného, tedy mechanizmus způsobující částečné nebo úplné odloučení placenty. Výjimečně tento mechanizmus může spustit i zvednutí těžkého předmětu trhem, ale pouze u osoby na takovou zátěž netrénované, která navíc nezvládá správný způsob.

abyss ( 20. září 2013 23:55 )

Citace je z knižní publikace a ani v té ani na tebou uvedeném ani jinde jsem žádné prasknutí cévy jako důvod nenašla. Kterou konkrétní cévu, která by mohla mít vliv na odloučení placenty, máš na mysli? Navíc cévy nepraskají vlivem tlaku v místě "obrněném" napnutými vytrénovanými svaly. To už spíše z nárazu při uvolněných nebo ochablých svalech.

mirrbelka ( 20. září 2013 23:11 )

Pro abbys- ocitováno z www.naseporodnice.cz - že?Akorát vám tam chybí - jeden z důvodů je i prasknutrí cévy a následný hematon v oblasti prasknutí.K tomu stačí zvednout tu činku.Při zvedání činek se opravdu namáhají především záda a potom kolena,ale vzniká tím i velký tlak v oblasti břicha.

abyss ( 20. září 2013 21:11 )

K příčinám oddělení placenty patří trauma, akutní zmenšení velikosti dělohy, cévní změny v rámci gestózy (otoky, přítomnost bílkoviny v moči, vysoký krevní tlak, vše může vyústit v záchvat křečí - eklampsii), choroby ledvin, krátký pupečník, silný stah dělohy po odtoku zmnožené plodové vody, úraz s nárazem na dělohu. Zátěž při cvičení mezi důvody oddělení placenty nepatří. Navíc vzpírání je extrémní zátěží pouze pro netrénované tělo. V případě dlouhodobého provozování cvičení a tedy vytrénovaného těla o extrémní zátěž nejde.

abyss ( 20. září 2013 21:02 )

...a co konkrétně podle tebe hrozí? Při vzpírání jsou namáhána záda, ne břicho a z výšky podle všeho taky neskáče.

Zobrazit celou diskusi