Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý muž volal záchranku: Pomoc, nemůžu se dostat z hrobu!

Opilému Polákovi (21) musela z hrobu pomoci záchranka
Opilému Polákovi (21) musela z hrobu pomoci záchranka  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
18. září 2013
22:30

Na záchranku volají lidé s nejrůznějšími žádostmi, ale pomoc s vysvobozením z hrobu je vskutku novinkou. Přesně to se stalo v Polsku, kde skončil ve vykopané jámě na hřbitově mladík (21) značně posilněný alkoholem.

Poněkud zvláštní telefonát zburcoval polské záchranáře z rychlé pomoci v Katovicích. „Telefonuji z hrobu! Osvoboďte mne,“ volal mobilem na dispečink o pomoc jednadvacetiletý mladík. Ujišťoval, že nejde o žert, ale že se stal obětí zločinu. Na hřbitově u kostela svaté Barbary v Chorzówě ho prý přepadli dva opilí muži, zbili jej a vhodili do vykopaného hrobu.

V hrobě skončil, protože se opil

Dispečer vzápětí vyrozuměl policii a vyslaná hlídka skutečně našla na hřbitově nešťastného mládence. Brzy ale vyšlo najevo, že se dotyčný nestal obětí zlosynů, ale spíše alkoholu: na hřbitově totiž popíjel tak dlouho a tak vydatně, až se zřítil do špatně vyznačené hrobové jámy. Z ní už nebyl s to se sám vyškrábat, a tak ho nenapadlo nic lepšího, než zavolat na pohotovost.

Rozhodně ho nikdo nezbil

„Vylučujeme, že by ho někdo zmlátil, ale nevylučujeme, že ho do hrobu někdo strčil, řekla policejní mluvčí Justyna Dziedzicova. Prokuratura však podle televize TVN 24 zvažuje, zda mladíka neobviní z falešného nahlášení zločinu, který se nestal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi