Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Falešná královna krásy se vetřela na Miss World! Nikdo ji přitom neznal

Rahima Ganieva (18) přijela z Uzbekistánu na Miss World. Muslimská země se k ní ale nehlásí. Islamisté proti soutěži aktivně vystupují.
Rahima Ganieva (18) přijela z Uzbekistánu na Miss World. Muslimská země se k ní ale nehlásí. Islamisté proti soutěži aktivně vystupují.  (Autor: ČTK, EPA, Reuters)
Autor: ehr, ČTK, lm - 
15. září 2013
13:10

Z Uzbekistánu přijela na Miss World soutěžit krásná Rahima Ganieva (18). Chce se stát právničkou, ráda cestuje a sportuje. Problém ale je, že ji v zemi nikdo nezná a neví se, jak se na soutěž dostala. V muslimském Uzbekistánu svoji královnu krásy totiž nevolí.

Miss World je pro muslimský svět trnem v oku. Indonéští konzervativní muslimové obnovili protesty v Jakartě a dalších městech proti finále soutěže Miss World, které v zemi probíhá. Vládě se nepodařilo uklidnit protesty islamistů nedávným přemístěním místa konání soutěže z hlavního ostrova Jáva na Bali.

Islamisté se snaží vládu přimět ke zrušení celé soutěže. Totéž žádají i místní vlivní muslimští duchovní. Předvádění ženských těl podle jejich názoru odporuje islámskému učení.

O to větší překvapení je právě krásná soutěžící Rahima Ganieva (18), která tvrdí, že je zástupkyní muslimského Uzbekistánu. Problém ale je, že královnu krásy v této zemi nevolí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

itartas ( 16. září 2013 12:20 )

Volí nebo nevolí je úplně fuk. Každopádně je odvážná a jde si za svým cílem. Já před ní smekám!

ejvm1712 ( 15. září 2013 14:04 )

Je to ňáká ♦

Zobrazit celou diskusi