Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Auto smetlo na přechodu malého chlapečka (3): Museli ho oživovat!

Tříletého chlapečka museli oživovat, pak ho transportoval vrtulník. (Ilustrační foto)
Tříletého chlapečka museli oživovat, pak ho transportoval vrtulník. (Ilustrační foto)  (Autor: Pro Blesk - Anatolij Truhlář)
Autor: sch, ČTK - 
11. září 2013
10:12

Zdá se, že přechody pro chodce jsou zcela k ničemu. Alespoň někteří řidiči je vůbec nevnímají. V Petrovicích u Karviné v úterý smetl automobil tříletého chlapečka. Náraz byl tak silný, že ho museli záchranáři resuscitovat!

Chlapci selhávala srdeční činnost a záchranáři jej museli resuscitovat. "Lékař záchranné služby zjistil, že chlapec utrpěl vážné poranění hlavy a mozku.

Vrtulník pak dítě přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. V době předání byl ve stavu přímého ohrožení života," uvedl mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný ČTK řekl, že současný stav je kritický. "Chlapec utrpěl velmi vážná poranění. Lékaři jej udržují v umělém spánku," řekl.

Policisté zjistili, že osmašedesátiletý muž, který auto řídil, se pravděpodobně nedostatečně věnoval řízení. Policisté ale prověřují i informaci, že na chlapce zavolal nedaleko stojící otec a on do silnice nečekaně vběhl.

"Řidič ještě nebyl obviněn. Musíme zjistit, co přesně se na silnici stalo," řekl mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Muž je podezřelý ze spáchání těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

deratizator ( 11. září 2013 23:04 )

to sice jo, ale má pravdu

japos22 ( 11. září 2013 13:08 )

Pokud náhle vběhlo dítě do přechodu, tak nezastaví ani kouzelník

miriam ( 11. září 2013 10:44 )

Každého rodiče i každého řidiče... taky mi občas někdo hupne před auto, přechod nepřechod. Zatím jsem měla kliku a vždycky jsem ubrzdila... ZATÍM.

Zobrazit celou diskusi