Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Chlapeček (6), kterému teta vydloubla oči: Možná uvidí díky bionickým očím!

Autor: shp - 
7. září 2013
13:23

Guo Bin (6) z Číny prožil neuvěřitelná muka, když mu jeho vlastní teta vydloubla obě oči. Šance, že by ještě někdy viděl, byly velmi malé. Přesto mu nyní svitla naděje. Hongkongský lékař mu chce voperovat bionické oči, které by mu zrak vrátily alespoň částečně!

Guo si hrál venku v provincii Šan-si, když na něj zaútočila jeho vlastní teta Zhang Huiying. Vydloubla mu obě oči a krvácejícího ho nechala v poli, kde ho našli zděšení rodiče. „Víčka měl otočená, v důlcích nebyly oči a po celém obličeji měl krev,“ prohlásil Guovův otec.

Teta spáchala sebevraždu

Když se o případ začala zajímat policie, skočila chlapcova teta do studny a zemřela. Zřejmě už nedokázala snést vinu hrůzného činu, který spáchala. Podle policie byla žena napojená na gang překupníků s orgány. Její příbuzní však říkají, že byla šílená.

Zrak mu může částečně navrátit

„Když jsem se o tom dozvěděl, byl jsem velmi naštvaný, vážně hodně rozzlobený,“ řekl hongkongský lékař Dennis Lam. Rozhodl se, že chlapci voperuje bionické oči, které by mu alespoň částečně vrátily zrak. Umělé oči jsou spojeny s brýlemi a Guo by díky nim mohl rozeznávat obrysy předmětů i postavy.

dorotka111 ( 9. září 2013 00:09 )

miroslav ( 7. září 2013 16:29 )

Ty zalez,robote

dorotka111 ( 7. září 2013 13:42 )

Mozna bys mluvil jinak kdyby se neco podobneho stalo tobe nebo tvemu diteti. Pokrok jde kupredu a mozna ze za 20let budou jeste lepsi technologie.

Zobrazit celou diskusi