Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Štědrá Bronislava Ševčíková (64): Vyhrála v Bleskovce milion a polovinu už rozdala!

Paní Bronislavě šéfredaktor Radek Lain v Blesku předal šek na milion korun. Zatím si z výhry  koupila jen televizi a notebook
Paní Bronislavě šéfredaktor Radek Lain v Blesku předal šek na milion korun. Zatím si z výhry koupila jen televizi a notebook  (Autor: Blesk – Ivana Žáková a Dan Černovský)
Autor: Ivana Žáková, lmk - 
8. září 2013
13:01

Žena s velikým srdcem. To je Bronislava Ševčíková (64) z Milíkova na Frýdecko-Místecku. Ve Štědré Bleskovce vyhrála v červnu milion a už z něj polovinu rozdala potřebným. Sto tisíc dala i do projektu Srdce pro děti deníku Blesk a občanského sdružení Život dětem.

„Z výhry jsem samozřejmě měla šok, ale hlavně obrovskou radost. Od první chvíle jsem totiž věděla, že se o ty peníze podělím s těmi, kdo je potřebují,“ popsala včera Blesku Bronislava okamžiky, když se dozvěděla, že vyhrála tolik peněz.

„Přispěla jsem lidem postiženým povodní, a zejména pak dětem, které pomoc nejvíce potřebují. Také jsem dost peněz darovala známým, o kterých jsem věděla, že jsou v nouzi,“ přiznala paní Bronislava.

Pomáhat druhým

Sama si z výhry pořídila jen novou televizi za 15 tisíc a notebook. „Pro mě je opravdu největší štěstí, když mohu pomoci druhým,“ řekla Bronislava Ševčíková.

Dej a bude ti dáno, přej a bude ti přáno

Lidem pomáhala a na různé nadace přispívala vždy. Přitom sama pobírá jen malý důchod kolem šesti tisíc, přestože léta dělala vedoucí prodejny. Kvůli zdravotním problémům skončila na úřadu práce a šla předčasně do důchodu. „Držím se hesla Dej a bude ti dáno, přej a bude ti přáno, a opravdu to funguje,“ podotkla Bronislava. S manželem Ladislavem jsou spolu téměř 40 let a poté, co jim zemřelo první miminko, už děti nemohli mít.

Jak můžete přispět i vy?

Pošlete jakoukoliv částku na účet 83297339/0800, pod var. symbolem 1234, či můžete přispět dárcovskou SMS ve tvaru: DMS ZIVOTDETEM na 87777 (cena dárcovské SMS činí 30Kč)

Zobrazit celou diskusi