Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel Hitlerův kurýr: Vůdce byl přátelský a milý, vzpomínal na diktátora!

Zemřel Hitlerův "univerzální sluha" Misch. Vůdce bezmezně obdivoval
Zemřel Hitlerův "univerzální sluha" Misch. Vůdce bezmezně obdivoval  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
6. září 2013
15:12

Ve věku 96 let zemřel v Německu muž, který se snažil přesvědčit svět, že nacistický vůdce Adolf Hitler nebyl žádná zrůda, ale milý a přátelský pán. Bývalý člen SS Rochus Misch byl přitom posledním ze žijících svědků pádu Hitlerova berlínského bunkru a Hitlerovy smrti s Evou Barunovou. Z tyrana, který zavinil smrt milionů lidí, si Misch udělal idol. A dělal pro něj první poslední.

 

Světovou veřejnost tenhle Hitlerův kurýr, telefonní spojovatel i tělesný strážce přitom pobouřil tvrzením, že nacistický diktátor nebyl žádnou "bestií ani zrůdou", ale "úplně normálním člověkem", dokonce prý "přátelským a milým". Misch ke svému vůdci, jenž stál za zrůdnostmi nacistického režimu, zkrátka vyloženě vzhlížel...

Patřil přitom do nejužšího kruhu Hitlerových služebníků. Až do konce života nedal na Hitlera, o němž nemluvil jinak než jako o "šéfovi", dopustit. Důrazně odmítal připustit, že by jeho vůdce měl něco společného s holokaustem. "Neumím si Hitlera jako vraha představit. To prostě není možné. Byl tak přátelský, tak milý," citoval dnes Mischova slova deník Die Welt.

Hitlerova holka pro všechno

Jako příslušník jednotek SS se Misch přitom zúčastnil v roce 1938 anexe Rakouska a o rok později také obsazení Sudet. Při bojích v Polsku byl těžce zraněn a když se udzravil, nastoupil v roce 1940 na službu přímo k Hitlerovi jako jeho "univerzální pomocník". Dělal všechno, od zvedání telefonů až po vítání hodnostářů. Pět let Misch provázel vůdce všude a strávil s ním i jeho poslední hodiny v berlínském bunkru. Byl i posledním žijícím člověkem, který vůdce a jeho ženu Evu Braunovou viděl poté, co spáchali sebevraždu. Misch skonal ve čtvrtek ve věku 96 let po krátké nemoci. S odvoláním na Burkharda Nachtigalla, který Mischovi pomáhal sepsat paměti, o tom dnes informovala agentura AP.

mrdkazeman ( 7. září 2013 09:02 )

itartas-já ti fakt neberu právo na tvuj názor,to rozhodně ne,ale zkus si to představit,víš jaký by tady v Evropě byl dneska pořádek?A nejen v Evropě.Všechno by fungovalo,věci by měli svuj řád.V Africe,především té jižní,by nedocházelo k téměř plošnému vyhlazování bílých osadníku černochy,Arabi by byli rádi že dýchají a rozhodně by nám tady nerozlézali po naší Evropě,o Cikánech nemluvě.Hitler udělal obrovskou chybu v tom,že postavil svoji politiku na boji proti Židum,z historie měl vědět,že Židé nikdy nepadnou,měl je nechat být a použít jejich penize,svět mohl být daleko civilizovanější a pořádnější.

itartas ( 7. září 2013 08:26 )

..ale no tak

itartas ( 7. září 2013 08:25 )

mrd: si děláš *** doufám...

itartas ( 7. září 2013 08:25 )

Chudák děda, zřejmě byl na tom s mozkovnou stejně jako ti co opěvují dodnes Havla! Pozor nesrovnávám Hitlera s Havlem, aby si někdo nevyložil nesprávně můj příměr.

mrdkazeman ( 7. září 2013 05:26 )

fortin- Nezbývá než doufat,že se s nimi dokážeme vypořádat sami a definitivně.

Zobrazit celou diskusi