Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Slovenský expolicista popravil své dcery. Pohřeb mít nebude, jeho tělo spálí!

Otec zastřelené Veroniky (†15) a Martiny (†13, vpravo) byl po vraždě nalezen s prostřeleným hrudníkem
Otec zastřelené Veroniky (†15) a Martiny (†13, vpravo) byl po vraždě nalezen s prostřeleným hrudníkem  (Autor: Nový Čas)
Autor: simao, Čas.sk - 
6. září 2013
11:26

Slovenská bestie, expolicista Martin Káňava, vyvraždil podle všeho svou rodinu - dcery Veroniku (†15) a Martinu (†13) i jejich tetu Hanku (†84). Po trojnásobném mordu si pak vzal život, motiv jeho běsnění však stále není jasný. Co ale naopak jisté je, že žádné veřejné rozloučení s Káňavou nebude - jeho tělo nechají spálit.

Zdrcení příbuzní plánují rozloučení v nejužším rodinném kruhu jak s mladými sestrami, tak jejich tetou, které neznámo proč zastřelil bývalý slovenský policista Martin Káňava. Po masakru si sám vzal život, spekuluje se, že zabíjel kvůli finančním problémům.

Bez pohřbu

Nyní Káňavovo tělo spálí, podle serveru čas.sk žádný pohřeb rozhodně mít nebude. Kdo se však postará o pohřeb obětí z rodinného domu v Bystričce však není jasné. Matka dívek Ingrid je dlouhou dobu nezvěstná - již 13 let... A tak si smutné zařizování vzali na svá bedra další příbuzní. Patrně babička zastřelených dívek a Káňavova nevlastní sestra.

"Lidé jim přitom nabízejí peníze. Také obec nabízí rodině veškerou pomoc, kterou bude potřebovat," řekla Novému času starostka Zdenka Maršálová, která potvrdila, že podle neoficiálních informací nebude mít šílený střelec Káňava žádnou oficiální rozlučku.

Od policie odešel sám

Káňava pracoval u policie v letech 1991 až 2002. Odešel na vlastní žádost. Zda měl prsty ve zmizení manželky Ingrid, která se nevrátila z nákupu, není jasné, stín podezření na něj však tehdy nepadl. Jenže teď je situace jiná. Káňava podle všeho svou rodinu povraždil a pak obrátil zbraň proti sobě. Našli ho s prostřeleným hrudníkem.

Střelné zbraně přitom měl k dispozici i po odchodu do civilu. "Zbrojní průkaz byl vydaný na oprávnění skupiny A (nošení zbraně a střeliva na ochranu osoby a majetku) a skupiny E (držení zbraně a střeliva pro sportovní účely)," potvrdil krajský policejní mluvčí Radko Moravčík. 

imaculatta ( 6. září 2013 15:24 )

Tak hluboko slimáci samozřejmě nejsou. Dost jsem se zajímala o pohřebnictví. Hroby jsoumalé, a někdy je na náhrobku napsánoé tolik jmen, celé rodiny. Dělá se to tak, že se po 10 letech může hrob otevřít/ někdy i dříve/ Vše je již zetlelé. Kosti předchozího pohřbeného se dají pod dno nové rakve. Neumím si totm edy dost dobře představit, ale takovoun jsem dostala odpovědˇod povolaného člověka.

Zobrazit celou diskusi