Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutální krvavé snímky: Takhle zatýkali bostonského atentátníka!

Autor: shp, ČTK - 
28. srpna 2013
08:39

Celý od krve, vážně zranění a v obklíčení policistů. Džochar Carnajev (19), atentátník z Bostonu, který měl v tu chvíli již kulku v hlavě, neměl žádnou šanci. Slitování si však nezaslouží...

Na veřejnost se dostaly další snímky pořízené americkým policejním fotografem během dubnového zásahu proti Džocharu Carnajevovi. Fotografie dokumentují zatýkání Američana čečenského původu podezřelého z útoku v cíli bostonského maratonu.

Pomsta za obálku

Seržanta Seana Murphyho rozhořčil líbivý snímek Carnajeva na obálce amerického hudebního časopisu Rolling Stone, proto předal několik fotografií z akce časopisu Boston Magazine. Část z nich byla zveřejněna před měsícem, další pak právě dnes. Fotograf massachusettské státní policie snímky pořídil 19. dubna, když byl Džochar Carnajev dopaden ve svém úkrytu pod obrácenou lodí před jedním z domů na předměstí Bostonu.

Všude je krev

Je na nich vidět, jak podezřelý atentátník opouští svůj úkryt se zkrvavenou hlavou a s červenou tečkou laserového zaměřovače odstřelovačovy pušky na čele. Na dalším snímku je pak Carnajev již na zemi a kolem něj jsou zdravotníci. V prohlášení pro Boston Magazine Murphy v červenci uvedl, že Carnajev je zlý člověk a že snímky zobrazují skutečného bostonského atentátníka, a ne někoho upraveného pro obálku časopisu Rolling Stone.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi