Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obří erupce na Slunci: K Zemi míří sluneční bouře! Jak se to projeví?

Podle amerických vědců může horké slunce za naši agresivitu
Podle amerických vědců může horké slunce za naši agresivitu  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, lm - 
23. srpna 2013
18:14

Slunce je momentálně v nejaktivnější části svého cyklu. Směrem k naší planetě tak často míří sluneční bouře, které mohou způsobit vážné problémy. K té poslední došlo ve středu a projeví se možná už dnes!

K solární erupci došlo ve středu hodinu po půlnoci. Nabité částice uvolněné při výbuchu se pohybovaly rychlostí okolo 600 kilometrů za sekundu. K nám by měla sluneční bouře dorazit během tří dnů, tedy již dnes nebo v sobotu. Ale prý se není čeho obávat.

"Tyto částice se nedostanou do atmosféry, takže lidem nemohou ublížit. Mohou však ovlivnit elektronické systémy na družicích i na zemi," uvádí americký Národní úřad pro letectví a kosmonautiku (NASA).

"Předpokládá se, že k výronu koronální hmoty dojde 23. nebo 24. srpna. Možná vyvolá geomagnetické bouře v oblasti zemských pólů," píše na svých stránkách Spaceweather.com.

itartas ( 24. srpna 2013 09:36 )

...a o kousek dál ne, zrovna do doby temna, kde se zrovna nacházíme!

mortis69 ( 24. srpna 2013 04:03 )

Jsem sice křtěnej Kališník,ale taky vím,že Ti žádný črnopr.del.nický modlidbičky nepomůžou Modlit se můžeš,ale jem do tý doby,kdy Tě síla slunečního záření usmaží.To je prostě nevyhnutelná realita,proti který nic nezmůžeš i kdyby jsi vzývala tucet pekelnejch andělů a upsala jim duši Jsem smířenej se Satanem,jakožto nevyhnutelnou brutální silou přírody víc,než s nšjakým artistou,co má spasit Svět.

mortis69 ( 24. srpna 2013 03:54 )

V tom je právě kámen úrazu Můžeme myslet pozitivně,ale ve své pohodlnosti ničíme životní prostředí včetně atmosféry,která už nebude mít sílu nás chránit Stačí slabé místo v elektromagnetickém obalu Země a kldrdead bude mít pravdu (v tom lepším případě) Ionosféra je už dnes v zoufalým stavu a magnetosféra to nezachrání

cinderella1 ( 24. srpna 2013 02:19 )

Thanks ladybug!

ladybug ( 24. srpna 2013 02:02 )

Cinderelko, bych do tebe neřekla, žes taková vědátorka. Go Girl!!! More Power to you!!!

Zobrazit celou diskusi