Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Obžalovaní z vraždy důchodce jsou volní: Chyběly důkazy, přivolaná lékařka myslela, že spadl ze schodů

Mladící byli zproštěni viny pro nedostatek důkazů
Mladící byli zproštěni viny pro nedostatek důkazů  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: sč - 
22. srpna 2013
16:36

Kámen ze srdce dnes spadl mladíkům (24,22), kterým hrozilo 20 let vězení. Podle obžaloby měli mlátit, škrtit a nakonec ukopat ve Slopném na Zlínsku seniora Miroslava Sedláře (†77). Přestože se na místě činu našly jejich pachové stopy, pro nedostatek důkazů je soud musel zprostit viny.

Starší z obžalovaných, Slovák  Maroš S. není žádné neviňátko. Již sedí za loupeže v klenotnictví v Hodoníně a Uherském Brodě. Dvojice měla předloni v září zavraždit vitálního důchodce, když byla jeho žena v nemocnici a on byl v domku sám. Odnést měli šperky za 14 tisíc a asi 20 tisíc korun.  Stěny i podlahy byly od krve. Pan Sedlář seděl na pohovce a chtěl si přivolat pevným telefonem pomoc. To již nestihl.

Práci kriminalistům značně zkomplikovala lékařka, která ohledávala tělo. Domnívala se i s příbuznými, že muž spadl ze schodů. Nebyla jí vůbec divná četná poranění hlavy. Podle znalce to bylo 33 bodnořezných ran, způsobených kovovým předmětem! Několik kostí na lebce  bylo polámaných. Senior zemřel na otok mozku. Svým rozhodnutím lékařka značně vrahům nahrála, protože rodina místnosti vyčistila saponáty a savem.  Omyla i krví potřísněné kliky.

Kriminalisté přišli na místo až za čtyři dny, kdy vyšla vražda najevo z pitvy. Stopy však už byly fuč. „I když se na místě našly pachové stopy obžalovaných, nebyly bohužel odebrány standardním způsobem. A pachová stopa ještě neprokáže, kdo čin spáchal. Byly by to spekulace. Soud neměl jediný přímý důkaz proti obžalovaným. Jediná cesta byla zproštění obžaloby,“ uvedl předseda soudu Radomír Koudela. 

Otec propuštěného Davida Š. se radoval. "Jedenáct měsíců,  kdy byl  syn ve vazbě, pro nás bylo velmi těžkým obdobím," řekl a více mluvit nechtěl. Pozůstalí oběti naopak odcházeli zdrceni. Vdova Anna (74) plakala. „Jsme moc zklamaní. Ale boží mlýny melou. Na vrahy jednou dojde,“ konstatovala.

 

extensa42 ( 22. srpna 2013 22:55 )

měla by vrátit diplom, jestli vůbec nějaký má, taková liknavost se trestá !!!!!!!!!!

steelheart ( 22. srpna 2013 17:25 )

a co praxe paní doktorky? bude úspěšně pokračovat?? je to opravdu odbornice!

Zobrazit celou diskusi