Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Studentovi (†21) se stala stáž v bance smrtící: Upracoval se k smrti!

Moritz (†21) doplatil na své pracovní nasazení a upracoval se k smrti v této bance
Moritz (†21) doplatil na své pracovní nasazení a upracoval se k smrti v této bance  (Autor: profimedia.cz/Facebook)
Autor: shp - 
21. srpna 2013
19:32

Toužil po bankovnické práci ve Velké Británii. Jeho sen se mu splnil, ale stáž v bance se pro něj stala smrtící. Německý student Moritz Erhardt (†21) v ní pracoval tak usilovně, že se upracoval k smrti.

Moritz doufal, že když se přihlásí do londýnské banky Merrill Lynch, tak to prospěje jeho kariéře. Žádná zářná budoucnost však mladého studenta již nečeká. Mladík dělal přesčasy a nedopřával si téměř žádný spánek. Zemřel na přepracování.

Tři dny beze spánku

Banka vyvíjela na stážisty extrémní tlak. Mladík ve finále pracoval i neúnosných 21 hodin denně. „Moritz přišel z práce v šest hodin ráno poté, co v bance strávil skoro tři dny beze spánku. Byl tam od nevidím do nevidím,“ prozradil jeho spolubydlící.

Reakce banky

Banka vyjádřila nad smrtí svého stážisty smutek. „Naše myšlenky jsou nyní s jeho rodinou. Posíláme jim kondolence v době nejtěžší,“ stojí v jejím prohlášení. Život mladíkovi to už ale nevrátí.

anka ( 22. srpna 2013 15:07 )

no...ja jsem v bance nekolik let delala a diky tomu, jsem se rozhodla odejit a zacit podnikat. Byla to tenkrat silennost, protoze v bance mel jeden vysoky plat, placenou dovolenou, tyden na onemocneni bez lekarskeho potvrzeni, jeden den na osobni veci.....

aluman ( 22. srpna 2013 12:36 )

Chtěl bych tě vidět každý den znovu stavět a vybalovat celý stánek a večer to zase všechno uklízet, balit a bourat. Pokud si navíc myslíš, že odjedou domů a už nic nedělají, tak jsi opět vedle. Česká prodavačka přijde k hotovému, osm hodin předstírá práci a po osmi hodinách jde domů. Po osmi, ne deseti, jak je v tržnici běžné.

aluman ( 22. srpna 2013 12:31 )

Smutné, ale u kariéristů nijak vzácné. Každý by si měl předem stanovit rozumné meze toho kolik je pro kariéru ještě přijatelné a přínosné udělat, obětovat a co už je přes čáru. Toto bylo na první pohled zjevně přes čáru.

enriko ( 22. srpna 2013 11:06 )

Za to prodavačky v obchoďáku, které si zákazníků ani nevšimnou jsou sedřené. A co pokladní? Ta podle tebe jenom sedí na zadku a taky nic nedělá?

sores ( 22. srpna 2013 10:54 )

Přesně tak, v Česku o přepracování nemůže být řeč!Jednak není práce a jednak to nemáme v genech.

Zobrazit celou diskusi