Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Drama na jihu Německa: Stalker držel na radnici rukojmí

Autor: ljš, ČTK - 
19. srpna 2013
19:19

Obrovské drama se odehrálo v jihoněmeckém Ingolstadtu neznámý muž tam na radnici držel několik rukojmích, mezi nimi byla i žena, kterou dlouhodobě pronásledoval.

Po téměř devíti hodinách skončilo dnes v podvečer drama v bavorském Ingolstadtu, na jehož radnici držel od rána čtyřiadvacetiletý muž s psychickými problémy rukojmí. Policie zadržované osvobodila, pachatel byl zraněn, ale je naživu.

Ozbrojený muž přišel krátce před devátou na starou radnici a v kanceláři místostarosty se zabarikádoval se třemi rukojmími. Kromě místostarosty Seppa Misslbecka, jehož v průběhu odpoledne propustil, byla mezi nimi i pětadvacetiletá spolupracovnice komunálního politika, která byla podle policie více než rok obětí únoscova pronásledování, takzvaného stalkingu.

Stalker

Mladík měl kvůli tomu zákaz vstupu na radnici. Podle policie trpí psychickými potížemi. Server deníku Bild uvedl, že se léčil na ingolstadtské psychiatrické klinice a kvůli stalkingu stanul i před soudem. Ten mu udělil podmíněný trest vězení v délce jednoho roku a osmi měsíců.

Policie byla dnes s mužem průběžně v kontaktu, kromě žádosti o jídlo a o léky jí ale pachatel nesdělil žádné konkrétní požadavky. Na místě bylo přes 200 policistů, mezi nimi i příslušníci speciálních jednotek. Zda to byl jejich zásah, který mnohahodinové drama ukončil, ale policie zatím nesdělila.

Měla přijet Merkel

Incident na ingolstadtské radnici se odehrál jen několik hodin před plánovaným příjezdem kancléřky Angely Merkel, která měla vystoupit na náměstí před radnicí v rámci předvolební kampaně. Kvůli událostem na radnici ale strana CSU předvolební mítink s Merkel zrušila. Spojitost mezi touto akcí a zadržováním rukojmích policie už dříve vyloučila.

gamehoror ( 19. srpna 2013 21:45 )

Houby stalker, ve světě se tomuto říká terorista.

imperatorcaligula ( 19. srpna 2013 20:51 )

Stalker? Tak kde má ksakru exoskeleton a kalašnikov ?

allblacks ( 19. srpna 2013 18:57 )

Zapomnel jsm napsat Bundesland Saarland.

allblacks ( 19. srpna 2013 18:56 )

To je fakt kamo, ziju tady v Nemecku uz docela dlouho a v celkem rozumnem a umirnenem Bundeslandu, kde maji ldi radi pohodu, ale taky jsem si vsim, ze bez prirucek, povoleni a predpisu se tady ani neuprdnou. Ja si jich trochu dobiram a rikam Nemecku Vorschriftland, tedy zeme predpisu. Jo, podle predpisu se tu musi drzet i lopata Jinak ale tady ok a lidi jsou moc fajn.

gogo ( 19. srpna 2013 18:55 )

Drama to jistě je. Ale musí být za každou cenu bulvárně "obrovské" ? Vždyť se zatím nic "obrovského" nepřihodilo. Nikdo nebyl zabit ani zraněn.

Zobrazit celou diskusi